Ondráček (KSČM): Expremiér Nečas je lhář

22.12.2013 20:02

Expremiér Petr Nečas v rozhovoru pro média opakovaně popisoval zatýkání Jany Nagyové, dnes Načasové jako neadekvátní, kdy bezúhonnou ženu zatýkalo komando 12 zakuklených policistů. Ve svých komentářích této policejní akce zašel až tak daleko, že postupy policie přirovnával k praktikám gestapa nebo státní bezpečnosti.

Ondráček (KSČM): Expremiér Nečas je lhář
Foto: kscm.cz
Popisek: Logo KSČM

Policie po neblahých zkušenostech s mnoha neoprávněnými stížnostmi na svůj postup si dnes většinu svých zákroků dokumentuje, a ač jindy velmi nerada dává na veřejnost své zákroky, po těchto lživých výrocích bývalého předsedy vlády Petra Nečase udělala správnou výjimku a podstatnou část zákroku dala České televizi a tak jej mohli shlédnout diváci pořadu Otázky Václava Moravce. 

Měli jste tak možnost vidět, že zákrok byl proveden velmi profesionálně, že zakročující policisté nebyli zakuklení (s výjimkou dvou policistů útvaru rychlého nasazení, kteří prováděli standardní technickou podporu zákroku) a že paní Jana Nagyové nebyla nijak krácena na svých právech. Dokonce v závěru bylo vidět, že až zadržená neměla na rukou ani pouta, což po zadržení bývá obvyklé. Od ředitele ÚOOZ plk. Petra Šlachty jsme se také dozvěděli, že celý záznam měli možnost vidět poslanci z výboru pro bezpečnost ještě před rozpuštěním sněmovny. Je s podivem, tedy alespoň jsem to nezaznamenal, že by již tedy vzešlo z tohoto výboru nějaké prohlášení, že zákrok byl adekvátní a že vše proběhlo podle zákona.

Lidsky chápu Petra Nečase, že chce svoji manželku chránit, ale že k tomu použije takto primitivní lživé vyjádření mě zaráží, a jsem rád, že policie toto video zveřejnila a celému národu tak ukázala jaký člověk, jakých morálních vlastností byl předsedou vlády. Bude mít v sobě Petr Nečas alespoň nyní trochu slušnosti a omluví se policii a celému národu za své lži? Pochybuji a osobně jsem rád, že doba Nečase je již za námi.

Zdeněk Ondráček, poslanec Parlamentu ČR

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kscm.cz

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

15:06 Okamura (SPD): Už i Evropský účetní dvůr varuje před dopady Green Dealu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke Green Dealu.