Opl (Rozumní): Proberte se, páni zpravodajci, domobrana je přirozenou reakcí slušných lidí

05.09.2018 17:19

Vznikající domobrana je přirozenou reakcí řady slušných lidí, kteří mají dlouhodobě pocit, že stát není schopen a ochoten zajisti bezpečí naší země a našich obyvatel.

Opl (Rozumní): Proberte se, páni zpravodajci, domobrana je přirozenou reakcí slušných lidí
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Těch lidí přibývá a není se co divit.

A nejde o žádné nekalé živly, ale mnohdy o bývalé příslušníky ozbrojených složek, příznivce military aktivit všeho druhu a o "obyčejné" lidi, kteří mají strach. Strach o to, co naší zemi a našim lidem přinese budoucnost.

Dnes již nikdo normální nemůže tvrdit, že problém migrace neexistuje. Existuje a jelikož migrantů neubývá, naopak přibývají na náš kontinent každý den, tak se problém bude zvyšovat a velmi snadno se může dostat i k nám.

Zprávy o nekonečné řadě rozličné trestné činnosti, kterou mají na svědomí pachatelé z řad migrantů, přináší každodenně již i veřejnoprávní média.

Bohužel stále častěji přibývají brutální útoky na život a zdraví obyvatel, které mají pro oběti fatální následky.

A s tím se logicky i zvyšují obavy obyčejných lidí, kteří nemají k dispozici pro ochranu svoji, svých rodin a svého majetku žádnou ochrannou službu.

Pro osobní ochranu jsou skvělé rozličné bojové sporty, ale zvládnutí technik tak, aby mohly být v případě nouze efektivně využity, trvá určitou dobu a ne každý je dokáže zvládnout. I tak je výborné se obdobné aktivitě věnovat.

A právě lidé, kteří většinou mají nějakou "bojovou" přípravu za sebou a ovládají ji, se dávají k domobraně. Dávají se k ní proto, že chtějí ochránit nejen sebe, ale i širší okruh spoluobčanů.

Proto se na mnoha místech naší země vytváří hlídky těchto dobrovolníků, kteří provádějí bezpečnostní "patrolu".

Tito lidé se sdružují a provádí další výcvik, který má udržet a zlepšit jejich fyzickou a technickou vybavenost a dovednosti.

Já členem domobrany sice nejsem, ale velmi dobře rozumím důvodům, proč vzniká a co dělá. Pokud je vše děláno s dobrými úmysly a nedochází k excesům, pak je vše v naprostém pořádku a všichni tito lidé mají můj obdiv, respekt a velkou podporu.

A že se do těchto aktivit, více či méně utajovaně, zapojují i aktivní příslušníci bezpečnostních složek, je pro občany výborná zpráva. Výborná v tom, že je vidět, že stále ještě v aktivní službě je spousta srdcařů, pro které bezpečí a bezpečnost nejsou vyprázdněné pojmy. Tím spíš, jak žalostné aktuální politické zadání Armáda ČR a Policie ČR má.

Pokud se vám, pánové a dámy z BIS a dalších zpravodajských služeb, něco na této aktivitě nelíbí, měli byste se spíš zamyslet a zaměřit na to, jestli náhodou osoby odpovědné za obranu a ochranu naší země a našich obyvatel, odpovídajícím způsobem vykonávají své povinnosti.

Mám vážné obavy, že tomu tak není.

Takže konejte, pokud tedy ještě není dokonána decimace i vašich složek...

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Až do posledního Ukrajince

16:21 David (SPD): Až do posledního Ukrajince

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k vývoji vojenského konfliktu na Ukrajině