Opl (Rozumní): Proč chce vedení SPD zlikvidovat důvěru v celou vlasteneckou scénu?

19.09.2018 6:34

Neuvěřitelné personální nominace a činy vedení SPD mají k vlastencům a k vlastenectví hodně daleko. Jenže tím odhání voliče všem vlasteneckým subjektům a odrazují je od účasti ve volbách. Proč to dělají?

Opl (Rozumní): Proč chce vedení SPD zlikvidovat důvěru v celou vlasteneckou scénu?
Foto: Archiv autora.
Popisek: Pavel Opl.

Proč se SPD od svého založení od všech ostatních vlastenců distancuje, haní je a odmítá s nimi jednat o společném postupu ? Vlastencům z toho dobře být nemůže, ať již preferují jakýkoliv vlastenecký subjekt. 

Od prosince 2016 do dubna 2017 se uskutečnily celkem 4 "velké kulaté stoly", ke kterým byly pozvány snad úplně všechny vlastenecké subjekty, které v té době v naší zemi byly. Účelem bylo domluvit se na jediné, silné vlastenecké kandidátce pro volby do poslanecké sněmovny v roce 2017.

Vedení SPD opakovaně jakoukoliv účast odmítlo s tím, že SPD s nikým jednat nechce, lidé z ostatních vlasteneckých subjektů je nezajímají, tyto strany se mají rozpustit a jejich lídři mají vyzvat své voliče k volbě SPD. 
To byl šok ... A v tomto přístupu k vlastencům SPD pokračuje do dnes.

Jednání tímto byla poznamenána, protože bylo jasné, že bez SPD nebylo v té době možné dosáhnout požadovaného efektu. Takže vlastenecká scéna šla do parlamentních voleb v roce 2017 roztříštěna, přičemž ROZUMNÍ zastřešili alespoň 7 jiných vlasteneckých subjektů. (A bez jakýchkoliv peněz a přístupu do médií dosáhli lepšího volebního výskledku než miliardářské projekty jako Realisté či ODA.) 

Výsledek voleb je známý. Ale mohl být pro vlastence mnohem lepší, protože řada vlasteneckých voličů k volbám vůbec nešla, jelikož nebyla postavena jednotná vlastenecká kandidátka. Zpráv v tomto duchu jsme dostali velké množství. Byla to jedinečná šance, která se již asi nikdy opakovat nebude.

A proč ? 
Může za to vývoj v SPD, který od jejího vstupu do sněmovny se vzrůstajícím znepokojením sledujeme.
Vedení SPD se chová v naprostém rozporu s proklamovaným vlastenectvím a to daleko za hranou všeho. 

Neskutečné rovněž je, že SPD nechce vystoupit z NATO a nově již ani z EU. Chce ji pouze zreformavat. To je dramatický programový posun a pro-národního a vlasteneckého již toho SPD mnoho nezbývá.

Problém je v tom, že nejen nám, ale i dalším vlasteneckým subjektům píší lidé, že svůj hlas dali SPD, aby ve volbách do sněmovny nepropadl. Ale nyní voliči vidí velké zklamání a píší, že již k volbám příště nepřijdou. Jejich zklamání je tak veliké, že již nevěří nikomu a nechtějí svůj hlas dát vůbec žádnému vlasteneckému subjektu. Těchto hlasů přibývá a jde o skutečnou katastrofu pro vlastence, kterou způsobilo právě vedení SPD svými činy.

Těch zveřejněných "faulů" je již nespočet a článek poslance SPD p. Volného tomu dává "korunu" a ukazuje aktuální "vlasteneckou" realitu v SPD.

Pan Volný představil v PL kandidátku na senátorku ve volebním obvodu Ostrava, pí. Pynelopu Valsamisovou. Článek je obsahově neuvěřitelný a alespoň jedna citace p. Volného : "Pynelopi je dokonalou ukázkou toho, jak my všichni lidé dobré vůle umožníme vždy jiným lidem dobré vůle žít jejich životy ...". Co dodat. Slovník jako z odkazu Václava Havla a stran TOP09, STANU, KDU-ČSL, Pirátů, Zelených a podobných "sluníček" ... Ovšem na této kandidatuře je nejvíc šokují to, že na Ostravsku chtěl již od jara kandidovat Martin Konvička, který nesčetněkrát SPD veřejně podpořil a to i před volbami. Vedení SPD ale Martina Konvičku nepodpořilo a tak na Ostravsku kandiduje pod záštitou Hnutí Nezávislí. Se vší úctou k pí. Valsamisové, Martin Konvička je vlastenecký pojem a je zcela nepochopitelné, proč jej SPD odmítla. Nepochybně by dostal podporu od všech vlastenců v regionu. A to vše s ohledem na skutečnost, že Ostravsko je jeden z nejvíce vlastenecky orientovaných regionů. Neskutečné, antivlastenecké a neomluvitelné. 

V Chomutově kandiduje do senátu předsedkyně SPD Chomutov pí. Elvíra Hahnová, která měla firmu se dvěma Palestinci z oblasti "Palestinská autonomie". Pokud by náhodou někdo nevěděl, co to je "území Palestincké autonomie", tak se zeptejte Izraele. Dotyčná má prý být v senátu garantem pro oblast bezpečnosti. Marně přemýšlím, jak to vůbec lze korektně okomentovat.

Dalším kandidátem vedení SPD do senátu v Karviné je Bohdan Kufa, lékař s platnou licencí pro Katar, jehož video, na kterém zve do Lázní Darkov klienty z blízkého východu, je hitem internetu. To se opravdu marně hledá průnik skutků a protiimigrační rétoriky SPD.

V Praze vedení SPD navrhlo na pozici 1, tedy na pražského primátora, bývalého šéfa svobodných zednářů v ČR Hynka Berana. To je naprosto šokující.

V Praze 4 kandiduje do senátu Jiří Drahoš. Předseda strany ROZUMNÍ Petr Hannig se mu chtěl postavit v návaznosti na prezidentskou volbu, ale když se následně dozvěděl o kandidatuře Benjamina Kurase, tak nechtěl tříštit vlastenecké hlasy a kandidaturu přesunul na Prahu 8. Vedení SPD ale proti p. Kurasovi svého kandidáta nasadilo. Vlastenectví tak opět vzalo za své.

Vedení SPD si honí politické body údajnou podporou klientů zkrachovalého H-systému, ale dá na svoji senátní kandidátku p. Jakla. Jednoho z nejbližších spolupracovníků exprezidenta Václava Klause, který svými kroky definitivně zastavil trestní stíhání 3 ze 4 obviněných z ožebračení více než tisícovky rodin a tím dramaticky snížil reálnou možnost těchto poškozených domoci se náhrady škody. To je skandální. 

A takto by se dalo personálně pokračovat nejen s kandidáty pro říjnové volby komunální a senátní, ale stejné je to i s poslanci za SPD. Někteří se sami znemožnili na televizní obrazovce, na jiné se provalilo jejich zapojení do obchodu s chudobou, poskytování nebankovních půjček a nesrovnalosti v e-shopu značky SPD.

Vedení SPD o sobě tvrdí, že je stranou protisystémovou. Personální nominace ale ukazují něco zcela jiného. 
Tomio Okamura opakovaně tvrdí, že SPD má přes 13.000 členů. Proč tedy neumisťuje na kandidátky vlastní lidi ? Je skutečností, že členové a příznivci SPD jsou velmi pracovití. V internetovém prostoru ve velkém sdílejí příspěvky vedení strany, vlastní příspěvky propagující hnutí a ve velkém komentují prakticky vše, co má spojitost s politikou. Práce v terénu je příkladná a mnoho z nich na vlastní náklady tiskne a distribuuje stranické propagační letáky. Proč tedy tito vlastenci nedostávají šanci na kandidátkách ? SPD zveřejnilo, že bude kandidovat do zastupitelstev 200 měst a obcí. V ČR je ale přes 6.200 měst a obcí. Proč tedy nedostali všichni vlastenečtí členové a sympatizanti SPD, kterých je přes půl milionu, jako odměnu za svoji poctivou práci ve prospěch hnutí šanci kandidovat po celé České republice ? 
Voliči to vnímají naprosto negativně a píší nám, že když se takto chová aktuálně největší vlastenecká strana, tak  přestávají věřit všem vlasteneckým subjektům. To jsou katastrofální následky pro celou vlasteneckou scénu.

Je toho již strašně moc, co se naprosto rozchází s vlastenectvím a v podstatě každý týden se vynoří další a další problémy vedení SPD. Je ale na ní, aby to řešila. Bohužel se v tom množství zdá, že nejde o náhody.  

Vlastenectví a vlastenci, soudě podle personálních nominací a činů, jsou zřejmě vedení SPD zcela ukradeni ...

Mimochodem, jako nestraník jsem stál u zrodu SPD, kdy jsem v období říjen 2015 až březen 2016, jako jeden ze čtyř lidí, byl členem ideové komise. Ta po ideové konferenci přešla v činnost komise programové a spolupodílel jsem se na zásadních programových konceptech SPD pro oblast armády a zahraniční politiky. Souběžně s tím, jsem zpracovával odborná vyjádření k vnitřní bezpečnosti, tehdy zejména v souvislosti s eskalující migrační krizí, která následně buď SPD vydávala jako oficiální stanoviska, nebo je poslanci (tehdy ještě za Úsvit) předčítali ve sněmovně. Již v té době jsem jasně vnímal, že s vedením SPD je to jinak, nežli se prezentuje a proto jsem svoji (bezplatnou) práci pro ně ukončil. Proto se mi tak těžce kouká na programový odklon z původních materiálů. Rétorika vedení zůstala stejná, ale program se v zásadních oblastech naprosto změnil.

A než po mne začnou fanatici z SPD "plivat", tak dodám, že k práci pro SPD mne přivedl Jaroslav Novák "Večerníček", což je duchovní tvůrce a hlavní ideolog stran Úsvitu, posléze SPD a dlouholetý osobní přítel Tomia Okamury. Do současné doby jsme přátelé. Tragičnost SPD plně ukazuje fakt, že Jaroslav Novák již není členem SPD a dokonce mu ani vedení SPD nevyjádřilo podporu v boji o senát a to přesto, že p. Okamurovi stále radí. Jaroslav Novák tak kandiduje do senátu s podporou Patriotů a proti němu bude stát i kandidát SPD. Další zcela zbytečný vlastenecký souboj. Naprosto neskutečné.

Taková je bohužel realita a to ani nemluvím o množství lidí vyloučených z SPD, kteří to vnímají jako obrovskou nespravedlnost poté, co vše pro SPD ve svém volném čase a za své peníze udělali. A někteří z nich jsou velmi známá jména vlastenecké scény.

Proč dělá vedení SPD takovéto kroky ? 
To si neuvědomuje, že jako aktuálně největší subjekt, který se zaštiťuje vlastenectvím, zásadně poškozuje celou vlasteneckou scénu ? 
Chce ji naprosto znevěrohodnit a zlikvidovat ? 

Pokud ne, mám pro SPD doporučení : 
Začněte se chovat skutečně vlastenecky. Skutky a činy se počítají, nikoliv účelové řeči. 
Nešpiňte ostatní vlastenecké subjekty a jiné vlastence, ať máte do budoucna s kým spolupracovat a ať nezlikvidujete celou vlasteneckou scénu a neodeženete voliče od vlasteckých politických subjektů k "protistraně".

Všechny zklamané vlastence a vlastenecky zaměřené voliče prosím, aby nerezignovali. 
Prosím jděte k volbám a volte vlastenecké subjekty, protože pouze noví lidé beze špíny z minulosti, mohou přinést naší zemi tolik potřebnou změnu. 
Sněmovna, hejtmanství, i obecní a městská zastupitelstva jsou složena z řady stran. Svými hlasy se snažme docílit toho, aby tyto strany byly vlastenecké úplně všechny. 
Každý k tomu může přispět svým hlasem.
 
A proč jsem tento článek napsal ? Důvody jsou 2 :
1/ Velké množství lidí mi stále dokola píše, proč se, nejen my, ale celá vlastenecká scéna nesjednotíme s SPD. Vzhledem k výše uvedenému je jasné, že to prostě není možné. Tím méně není možné, nechat se od SPD pohltit. 
2/ Všude na internetu se množí verbální útoky vůči nám, i ostatním vlastencům sympatizujícím s jinými vlasteneckými politickými subjekty, ze strany fanatiků sympatizujících s SPD. Je to již neúnosné a nechci neustále číst moře špíny a výčitek, že kvůli nám má SPD o poslance méně a že kvůli nám bude mít méně senátorů a méně svých zástupců v komunálních volbách. 

Dodatek pro korektní sympatizanty SPD : 
Z komisí se znám se současnými poslanci p. Víchem (odborník na armádu) a p. Kobzou (odborník na agendu resortu zahraničních věcí). Oba respektuji a vnímám je jako přátele. Spolu s mojí odborností - vnitřní bezpečnost, bychom nepochybně dokázali společně, kvalifikovaným způsobem a ve vlasteneckém duchu, zabezpečit ochranu a obranu České republiky, protože jedině v úzké součinnosti resortů vnitra, obrany a zahraničních věcí lze tuto problematiku úspěšně řešit. 
Byl bych moc rád, aby vlastenecká scéna stála přátelsky, bok po boku, proti našim skutečným politickým nepřátelům a ne proti sobě. 
V řadách příznivců SPD mám i řadu dalších přátel. Chci věřit tomu, že chápou důvody, proč jsem tento článek napsal.

Základním předpokladem vlasteneckého úspěchu je důvěra voličů, které může přesvědčit pouze důsledné dodržování proklamovaných vlasteneckých postojů, což naše volební aliance ROZUMNÍ činí. 

Voličů jsou miliony. Někteří lidé s nimi manipulují účelovým nátlakem "je lepší volit menší zlo". 
Je tragický omyl, pokud tomu ty miliony voličů uvěří a nechají se dotlačit do volby, kterou nechtějí.
V tom případě lépe nikdy nebude ...

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

23:07 Mračková Vildumetzová (ANO): 42 milionů na vládní propagaci. Zrušte to

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu a 42 milionům na informač…