Oranžový klub podporuje Marksovou Tominovou na místopředsedkyni ČSSD

24.11.2014 4:31

Na svém volebním setkání v Luhačovicích podpořil Oranžový klub na post místopředsedkyně ČSSD ministryni práce a sociálních věcí Michaelu Marksovou Tominovou.

Oranžový klub podporuje Marksovou Tominovou na místopředsedkyni ČSSD
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ministryně práce a sociálních věcí Michaela Marksová Tominová

Nové předsednictvo se rozhodlo před sjezdem ČSSD v březnu 2014 zaměřit zejména na prosazení vnitrostranických kvót.

„Vnitrostranické referendum dalo jasný signál, že ve straně pro kvóty existuje podpora. Michaela Marksová je vhodnou nositelkou myšlenky rovnosti v ČSSD.“, řekla k tomu znovuzvolená předsedkyně Oranžového klubu Zuzana Jentschke Stöcklová.

Oranžový klub se dále zaměří například na kampaň proti sexismu v politice, slaďování rodinného a pracovního života či vytvoření databáze expertek a kandidátek na volené pozice. „Kvóta 40 % znamená 30 žen na kraj. Databáze političek ukáže všem, kteří tvrdí, že „ženy nejsou“, že žen je v politice dostatek“, okomentovala záměr regionální koordinátorka Oranžového klubu a bývalá europoslankyně Zuzana Brzobohatá.

Oranžový klub je platforma blízká ČSSD, která vznikla v roce 2012. Spolek se poprvé zviditelnil v květnu 2013 svým Desaterem, které přišlo mj. s návrhem na podporu rodičů, kteří si rozdělí rodičovskou dovolenou. Do vedení Oranžového klubu byly na dvouleté funkční období zvoleny: Jana Maláčová, Kateřina Svíčková, Magdalena Pospíchalová a Anna Kárníková.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

10:21 Zaorálek (SOCDEM): Evropa se musí vrátit od lobbistů k podpoře pracujících

Směrnice o minimální mzdě, posilování kolektivního vyjednávání a posilování práv zaměstnanců – to js…