Pacal (Pro Třebíč): V dubnu byly opraveny další chodníky a schodiště ve městě

27.04.2019 19:37

Vedení města i pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb často dostávají zprávy od obyvatel Třebíče, kde žádají o opravu kousku chodníku, propadlého kanálu nebo rozbitého schodiště.

Pacal (Pro Třebíč): V dubnu byly opraveny další chodníky a schodiště ve městě
Foto: ProTrebic.cz
Popisek: Pavel Pacal, Pro Třebíč

„V Třebíči je 200 kilometrů chodníků, a stovky kanálů, které pracovníci nemohou denně kontrolovat. Proto jsme rádi, když nás lidé na problémové úseky upozorní a my je můžeme nechat opravit a tím usnadnit občanům pohyb po městě, nebo i předejít úrazu,“ uvedl starosta města Pavel Pacal. „V uplynulých měsících jsme takto mohli rychle reagovat například při opravě schodiště v Novodvorské ulici, chodníků v ulicích U Obůrky a Sadová, v Týnském údolí nebo na rozhraní ulic Jar. Heyrovského a Dukovanské,“ doplnil Pacal.

Schodiště Novodvorská
V průběhu dubna byla dokončena oprava schodiště v Novodvorské ulici, včetně terénních úprav. „Jedná se o nosnou železobetonovou desku, do které jsou vložené obrubníky, které tvoří jednotlivé stupně. Bočnice schodiště je ze záhonového obrubníku se zkosenou hranou, stupně a podesty jsou vydlážděny zámkovou dlažbou,“ popsal opravu místostarosta města Vladimír Malý. Schodiště je opatřeno trubkovým zábradlím, urovnaný terén je oset trávou.

Chodník U Obůrky
Výraznější opravou prošel také dožilý asfaltový chodník v ulici U Obůrky. Asfalt byl nahrazen betonovou dlažbou, součástí akce byla také oprava krajnice, kanálu na dešťovou vodu i osazení nových obrubníků. „Oprava navazuje na dřívější opravy chodníků v ulici Zámecká a U Obůrky, které byly provedeny v minulých letech,“ doplnil Vladimír Malý.

Chodník Hrotovická

Provizorní chodník z osmdesátých let minulého století z betonových panelů již technologicky nevyhovoval dnešním požadavkům. „Nechali jsme jej demontovat v celém úseku, celkem 680 m2. Nový chodník je ze zámkové dlažby s obrubníky. Součástí opravy byly také terénní úpravy, související úprava silnice a plochy parkoviště. Na části úseku byla osazena opěrná zídka z betonových prvků,“ informoval místostarosta Malý.

Opraveny byly v uplynulých týdnech také chodníky v Týnském údolí (kolem dětského hřiště směrem k DPS Koutkova), v ulici Sadová a Jar. Heyrovského.

Aktuálně pracovníci odboru začínají s opravami schodišť v ulicích Zahraničního odboje, Mládežnická, Klimentova, Mezníkova, Obránců Míru. Tyto opravy budou dokončeny v průběhu května. Průběžně se také opravují výtluky v silnicích a další dešťové kanály.

„Chceme ujistit Třebíčany, aby se neostýchali a pokud narazí na nějaký problém, aby nám o něm řekli. V našem městě je mnoho kilometrů chodníků a silnic, spousta veřejného prostoru a ne o každém problému naši pracovníci vědí. Svými podněty lidé přispívají k udržování veřejných míst a my tyto informace vítáme. Obrátit se na nás lidé mohou telefonicky, osobně nebo e-mailem, kdykoli,“ vyzval občany starosta města Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

17:17 Munzar (ODS): Zisk není sprosté slovo

Sociální role a odpovědnost firem jsou témata, která se dnes hodně řeší. Nejde ale o nic nového. Již…