Pacal (Pro Třebíč): V dubnu byly opraveny další chodníky a schodiště ve městě

27.04.2019 19:37

Vedení města i pracovníci Odboru dopravy a komunálních služeb často dostávají zprávy od obyvatel Třebíče, kde žádají o opravu kousku chodníku, propadlého kanálu nebo rozbitého schodiště.

Pacal (Pro Třebíč): V dubnu byly opraveny další chodníky a schodiště ve městě
Foto: ProTrebic.cz
Popisek: Pavel Pacal, Pro Třebíč

„V Třebíči je 200 kilometrů chodníků, a stovky kanálů, které pracovníci nemohou denně kontrolovat. Proto jsme rádi, když nás lidé na problémové úseky upozorní a my je můžeme nechat opravit a tím usnadnit občanům pohyb po městě, nebo i předejít úrazu,“ uvedl starosta města Pavel Pacal. „V uplynulých měsících jsme takto mohli rychle reagovat například při opravě schodiště v Novodvorské ulici, chodníků v ulicích U Obůrky a Sadová, v Týnském údolí nebo na rozhraní ulic Jar. Heyrovského a Dukovanské,“ doplnil Pacal.

Schodiště Novodvorská
V průběhu dubna byla dokončena oprava schodiště v Novodvorské ulici, včetně terénních úprav. „Jedná se o nosnou železobetonovou desku, do které jsou vložené obrubníky, které tvoří jednotlivé stupně. Bočnice schodiště je ze záhonového obrubníku se zkosenou hranou, stupně a podesty jsou vydlážděny zámkovou dlažbou,“ popsal opravu místostarosta města Vladimír Malý. Schodiště je opatřeno trubkovým zábradlím, urovnaný terén je oset trávou.

Chodník U Obůrky
Výraznější opravou prošel také dožilý asfaltový chodník v ulici U Obůrky. Asfalt byl nahrazen betonovou dlažbou, součástí akce byla také oprava krajnice, kanálu na dešťovou vodu i osazení nových obrubníků. „Oprava navazuje na dřívější opravy chodníků v ulici Zámecká a U Obůrky, které byly provedeny v minulých letech,“ doplnil Vladimír Malý.

Chodník Hrotovická

Provizorní chodník z osmdesátých let minulého století z betonových panelů již technologicky nevyhovoval dnešním požadavkům. „Nechali jsme jej demontovat v celém úseku, celkem 680 m2. Nový chodník je ze zámkové dlažby s obrubníky. Součástí opravy byly také terénní úpravy, související úprava silnice a plochy parkoviště. Na části úseku byla osazena opěrná zídka z betonových prvků,“ informoval místostarosta Malý.

Opraveny byly v uplynulých týdnech také chodníky v Týnském údolí (kolem dětského hřiště směrem k DPS Koutkova), v ulici Sadová a Jar. Heyrovského.

Aktuálně pracovníci odboru začínají s opravami schodišť v ulicích Zahraničního odboje, Mládežnická, Klimentova, Mezníkova, Obránců Míru. Tyto opravy budou dokončeny v průběhu května. Průběžně se také opravují výtluky v silnicích a další dešťové kanály.

„Chceme ujistit Třebíčany, aby se neostýchali a pokud narazí na nějaký problém, aby nám o něm řekli. V našem městě je mnoho kilometrů chodníků a silnic, spousta veřejného prostoru a ne o každém problému naši pracovníci vědí. Svými podněty lidé přispívají k udržování veřejných míst a my tyto informace vítáme. Obrátit se na nás lidé mohou telefonicky, osobně nebo e-mailem, kdykoli,“ vyzval občany starosta města Pavel Pacal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Tomáš Zdechovský byl položen dotaz

Právo na opravu

Věci se dají dát opravit už dnes, ale problém je, že oprava často vyjde stejně nebo skoro stejně jako koupit si novou věc. Tak k čemu pak platit za opravu? Nepřijde vám tento zákon EU zase úplně zbytečný? A když dám věc opravit, jakou, pokud vůbec, na ni pak budu mít záruku? Děkuji za odpověď

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

22:12 Kolaja (Piráti): Svobodná média = zdravá demokracie

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k médiím.