Panenka (ODS): Linka 137 do Jinonic posílí

19.02.2019 11:15

Nespokojenost části občanů s fungováním autobusové linky číslo 137 vyústil ve vznik petice za častější spoje této linky. V ní občané požadovali častější zajíždění spoje až do stanic metra Jinonice a Nové Butovice.

Panenka (ODS): Linka 137 do Jinonic posílí
Foto: ODS
Popisek: ODS

Ze zadaného výzkumu vytíženosti autobusové linky 137 vyplynulo, že jediný spoj před osmou hodinou byl téměř plně obsazen, zatímco v jiné časy spoje jezdily téměř prázdné. To se stalo naším hlavním vyjednávacím argumentem pro častější ranní spoje určené zejména pro děti z Tyršovy základní a mateřské školy.

Po několika jednáních se zástupci organizátora dopravy ROPID se nám podařilo posílit dopravu vloženým spojem v 7.26 ze zastávky Na Knížecí, což je šestiminutový interval od předešlého spoje přes Waltrovku do Jinonic. Tato linka začne jezdit hned po jarních prázdninách od 18. 2. 2019.

Uvědomujeme si, že toto opatření není kompletním řešením požadavků uvedených v petici. Avšak vzhledem k tomu, že mnoho podnětů vzešlo ze strany rodičů žáků, tak jej považujeme za dílčí úspěch. Na dalších změnách v prospěch obyvatel Prahy 5 budeme nadále pracovat a věříme, že se s ROPIDem domluvíme na dalších spojích.

Jan Panenka
předseda MS ODS Klamovka

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

6:04 Ostrá (SOCDEM): Jen další z řady „signálů”, které lidem vysílá pětikoalice

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k náhradám ministra Beka za bydlení.