Pánik (ČSSD): Základ pro úspěch strategie rozvoje konkurenceschopnosti? Dostatečná infrastruktura

11.05.2016 6:35

Na krajském úřadě se uskutečnilo 25. zasedání Rady hospodářské a sociální dohody Karlovarského kraje. Hlavním tématem jednání byl Pakt zaměstnanosti a strategie rozvoje konkurenceschopnosti Karlovarského kraje.

Pánik (ČSSD): Základ pro úspěch strategie rozvoje konkurenceschopnosti? Dostatečná infrastruktura
Foto: Archiv
Popisek: Karlovarský zastupitel za ČSSD Jakub Pánik

V úvodu jednání hovořili zástupci Karlovarské agentury rozvoje podnikání o stavu nezaměstnanosti v regionu, která ve srovnání s předchozími lety výrazně poklesla. „Aktuálním problémem však je nedostatek kvalifikovaných pracovních sil v některých oblastech, a právě touto situací na trhu práce se zabývá Pakt zaměstnanosti,“ uvedla Jelena Kriegelsteinová. Jedná se o partnerskou platformu fungující již v sedmi krajích. „V rámci Operačního programu Zaměstnanost vznikají projekty zaměřené na cílovou skupinu lidí nad 55 let a handicapované, a na tuto výzvu by mohlo být alokováno až 100 milionů korun,“ dodala Kriegelsteinová. Žadateli o dotace mohou být spolky nebo kraje. „Kvitujeme aktivity vedoucí k rozvoji zaměstnanosti v kraji. Důležité je, aby projekty byly koordinované a zaměřené na konkrétní cílovou skupinu,“ uvedl Jan Novotný, představitel zaměstnavatelských a podnikatelských svazů. 

Následovala debata týkající se strategie rozvoje konkurenceschopnosti Karlovarského kraje. Regionální zástupkyně zmocněnce vlády pro Ústecký, Moravskoslezský a Karlovarský kraj Gabriela Nekolová seznámila krajskou tripartitu s analýzou vládní meziresortní skupiny, která definuje nedostatky v oblasti rozvoje konkurenceschopnosti a zároveň navrhuje různá opatření. „Tato strategie je dlouhodobou záležitostí a jako na takovou by se na ní mělo nahlížet, aby dodržení koncepce mělo správný dopad. Základem pro úspěch této strategie však je dostatečná infrastruktura,“ uvedl náměstek hejtmana Karlovarského kraje Jakub Pánik.

V rámci diskuze se jednající dohodli mimo jiné také na zaslání doporučujícího usnesení Ministerstvu dopravy ČR, které navrhuje vyjmout úsek dálnice D6 v části exit 136 Nové Sedlo – exit 146 Březová z časového poplatku.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Maříková (SPD): V4  je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

23:07 Maříková (SPD): V4 je mimořádně důležitý nástroj, který nám dává velkou sílu

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k Visegradské čtyřce.