Pardubická ČSSD: Stárneme, náš program je pro mládež nezajímavý... Čeká nás osud kdysi všemocné ODS?

16.11.2016 9:17

Reakce na dopis předsedy ČSSD ze 4. listopadu 2016:

Pardubická ČSSD: Stárneme, náš program je pro mládež nezajímavý... Čeká nás osud kdysi všemocné ODS?
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo ČSSD

Vážený příteli předsedo ČSSD!

debakl, který utrpěla ČSSD v posledních krajských a senátních volbách naplno potvrdil skutečnost, na kterou jsme opakovaně upozorňovali.Vedeni ČSSD dlouhodobě nereaguje na připomínky  a návrhy členské základny a dokonce chladnokrevně a bohorovně porušuje stanovy ČSSD tím, že na některé podněty a dotazy neodpovídá ve stanoveném termínu nebo vůbec!

Důsledkem této politiky je úprk kmenových voličů k jiným stranám. Ve svém dopise ze dne 04.11. t. r. hovoříš mj. o tom, že je nutné více komunikovat s členskou základnou a mluvit s lidmi "dole". Není bez zajímavosti, že aktivita kontaktů mezi členskou základnou a vedením soc.dem prudce narůstá v předvečer jakýchkoliv voleb, aby se po nich úplně ochromila!

Dovolujeme si uvést příklad z našeho Pardubického kraje. Několik základních organizací pod vedením ZO Dašice a ZO Platěnice – Bořice,za podpory OVV a KVV ČSSD Pardubice, organizuje každoročně více než 15 let vzpomínkovou akci, která připomíná spoluzakladatele sociální demokracie a jednoho z nejvýznamnějších představitelů sociální demokracie v Evropě, dašického rodáka, maršála chudých Josefa Hybeše. Z vedení ČSSD jsme zaznamenali občasnou účast místopředsedy Starce a ústředního tajemníka Kuciána. Jinak vedení tuto akci téměř programově ignoruje. Ale nejen to. Ani poslanci zvolení v pardubickém volebním obvodu, s výjimkou bývalého poslance Váni, se neúčastní ani tuto tradiční akci jinak nepodporují, obdobně jako ústředí! Pravda, zaznamenali jsme účast senátora Škromacha na jiné akci, byť s naším krajem nemá nic společného obdobně jako poslanec Urban. A ještě si dovolíme poznámku, kdo organizuje podobnou akci s takovou tradicí?

Ale předvečer voleb jsme zahlcováni SMS a výzvami k aktivitě.

Na volebním neúspěchu se také podílel přístup vedení soc. dem. kdarům církvím, eufemisticky nazývaným církevní restituce. Ptáme se, proč nebylo vyhlášeno celostranické, případně celostátní referendum, k této problematice! A jihočeský hejtman byl naopak pro svůj protirestituční postoj dehonestován.

Vzhledem k tomu, že členská základna soc. dem. stárne, program ČSSD je pro obyvatele velkých měst a mládež nezajímavý, čeká ČSSD jediné - osud ne nepodobný kdysi všemocné ODS.

Mgr. Petr Dobrý, člen MO ČSSD Pardubice 3,

Ing. Zdeněk Hrdý, člen MO ČSSD Pardubice 3

JUDr. Petr Šáda, místopředseda MO ČSSD Platěnice – Bořice,

Miroslav Verner, předseda MO ČSSD Dašice.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

10:21 Jelínková (KDU-ČSL): Navrhujeme tři varianty slev, závislé na počtu dětí

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k prorodinné politice KDU-ČSL