Pardubický kraj: Program obnovy venkova rozdělí necelých 35 milionů, podpoří i malé prodejny

14.04.2014 5:42

Finanční prostředky určené na Program obnovy venkova jsou dotace na financování běžného a investičního rozvoje obcí, měst, svazků obcí a Místních akčních skupin Pardubického kraje. „Zastupitelstvo i letos schválilo podporu v rámci Programu obnovy venkova. Celkem 330 obcím a svazkům obcí vyplatíme necelých 35 milionů korun,“ sdělil krajský radní pro životní prostředí, zemědělství a venkov Václav Kroutil.

Pardubický kraj: Program obnovy venkova rozdělí necelých 35 milionů, podpoří i malé prodejny
Foto: pardubickykraj.cz
Popisek: Pardubický kraj

Peníze tak zaplatit například výstavbu, rekonstrukci či údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, pořízení obecního majetku, úpravy veřejných prostranství a údržbu veřejné zeleně nebo výstavbu či opravu místních komunikací a chodníků a podobně.

Současně zastupitelstvo odsouhlasilo podporu obcím, které zřizují malou nebo pojízdnou prodejnu. „V letošním roce podpoříme malé prodejny ve 37 obcích celkovou částkou 1,473 milionu korun. Díky těmto prostředkům se v malých vesničkách daří udržet v činnosti obchody se základními druhy potravin,“ uvedl radní Kroutil, podle kterého se ukazuje, že podpora obchůdků na venkově je naprosto nezbytná a vnímá jej také jako významné preventivní sociální opatření.

Dotační titul je jedním z pilířů Programu obnovy venkova Pardubického kraje. V roce 2009 kraj rozdělil 454 tisíc korun. Z čísel je patrné, že se zvýšil zájem a povědomí obcí o tento druh pomoci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Pardubickykraj.cz

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

14:02 Ministr Jurečka: Situace vodicích psů v České republice není úplně ideálně řešena

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 k asistenčním psům.