Paroubek: Altner perlí

07.05.2016 16:29

Bývalý advokát Altner, který z rozhodnutí M. Zemana před téměř dvěma desítkami let zastupoval sociální demokracii a ještě za časů M. Zemana, coby předsedy ČSSD, se o vydřidušskou smlouvu s ČSSD začal soudit, perlí. ČSSD prý vyplacení 338 milionů korun na jeho palmární účet nezničí.

Paroubek: Altner perlí
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

To je otázka názoru. V kapitalismu jsou i v politice potřeba peníze. A pokud peníze nejsou, tak tomu samozřejmě odpovídají výsledky ve volbách. Pokud strana nemá peníze, tak stranickým kandidátům nezbývá než běhat jako skauti mezi lidmi například s primitivními obrazovými materiály. A takové konání má na zvyšování volebních preferencí strany samozřejmě jen minimální účinnost. Negativní výsledek ve volbách pak pro takovou stranu znamená další snížení příjmů od státu. To se nemůže neprojevit na dalším zúžení možností pro její činnost. Zkrátka, penězi se dá v politice zařídit mnohé…

Advokát Altner sám je prodlužený jako turecká fangle a do Lidového domu se přihlásilo už dvacet jeho věřitelů. Sociální demokracie je postupně uspokojuje.

Soudkyně Městského soudu Saralievová může být spokojená. Uvrhla zatím nejsilnější politickou stranu v zemi na počátek chaosu, který v těch dalších měsících a letech i přičiněním paní soudkyně ČSSD čeká. Skandální rozhodnutí Městského soudu a senátu vedeného soudkyní Saralievovou je vlastně útokem na politický systém země.

To, že jásá A. Babiš, resp. jeho chlapci a děvčata, a mluví o tom, že je třeba dluhy vzniklé rozhodnutím soudu platit, je zábavné. Jako kdyby A. Babiš nikdy nehledal možnosti odsunout nějakou platbu na jiný termín, než požaduje ten, komu má zaplatit.

Je ale smutné, když lídři tzv. pravicové opozice nabádají ČSSD k respektování výroků „nezávislého“ soudu. Zejména jejich přičiněním u nás soudy nezávislé nejsou. V tomto případě je jasné, komu rozhodnutí Městského soudu v Praze slouží.

Uvidíme, zda se soudkyně Saralievová, která stojí za skandálním rozsudkem, jenž pro ČSSD znamená významnou prohru v nekonečných bojích o Lidový dům, za rok či za dva objeví na nějakém „odpovědnějším“ místě, třeba u Vrchního či Nejvyššího soudu…Pak bude celá věc jasná… Myslím, že nakonec nemusí jít vždy o korupci penězi.

Ale odsoudit politickou stranu k tomu, aby po mnohaletých průtazích v rozhodování soudů, které zapříčinil vesměs její odpůrce a soudy samotné, k zaplacení příslušenství, které více než patnáctkrát převyšuje dlužnou částku advokátu Altnerovi, je neslýchané. To je rozhodnutí, které by snad bez uzardění přijali v Kyrgyzstánu nebo také v Zimbabwe.

Je velmi zajímavé, že vedení ČSSD o tom mlčí. Jako by bylo spokojeno s rozhodnutím soudkyně Saralievové… Kdo by se však naopak měl držet zpět a přestat neustále perlit, to je advokát Altner. Ten se každým svým dalším krokem jen víc a víc ztrapňuje…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…