Paroubek: Hysterická reakce na Zemanovo nařízení BIS

27.03.2018 17:54

Miloš Zeman, coby prezident republiky, nařídil šéfovi Bezpečnostní informační služby (BIS) KoudelkovI, aby BIS pátrala, zda byl na území Česka vyvíjen anebo dokonce skladován nervový jed novičok. Prezident vzal na vědomí rozhodnutí vládní části exekutivy o vyhoštění tří pracovníků ruské diplomatické mise z Česka. Rusko již dříve uvedlo, že Česko bylo jednou z několika zemí, které údajně vyvíjely novičok. To, jaksi bez dalšího, odmítl velmi silnými výrazy premiér v demisi Babiš.

Paroubek: Hysterická reakce na Zemanovo nařízení BIS
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Prezident Zeman celkem rozumně požádal BIS v rámci své ústavní pravomoci, aby tento zjistil, zda se na území ČR vyvíjel a skladoval nervový plyn novičok. A to ať už v průmyslových nebo vědeckotechnických zařízeních. Alespoň takto zhruba se vyjádřil mluvčí prezidenta Ovčáček. To, co následovalo v některých médiích nelze nazvat jinak nežli hysterií vůči zvolenému prezidentovi. Hysterie a urážky.

Naopak trestně stíhaný předseda vlády Babiš je v týchž médiích veleben jako státník západního střihu. Kromě jiného také je v českých médiích zpochybňována Zemanova kompetence k vykonávání zahraničních cest a přijímání prestižních zahraničních návštěv. Při tom prezident neudělal nic jiného, než že chce mít v celé věci jasno. A pokud by to neudělal prezident nyní, stejně by tato informace za pár dní, měsíců nebo let, vyběhla ven. A pak by naopak byl prezident viněn z nečinnosti… Takže předpokládám, že po kratším či delším čase budeme vědět, zda se u nás novičok opravdu vyráběl či nikoli.

Je zajímavé, že titíž novináři, kteří shazují Zemanovu kompetenci přijímat zahraniční návštěvy, jsou najednou pragmaticky ochotní akceptovat to, že v čele vlády je premiér, který je trestně stíhán.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: PV

Ing. Patrik Nacher byl položen dotaz

vedení

Pane Nachere, jste hodně výrazná osobnost a jako jeden z mála z ANO máte podle mě i schopnost se domluvit i s ostatními stranami. Proč tento váš potenciál nevyužijete a nekandidujete do vedení? Nebo to není podle vás možné, když je tam Babiš a jeho nejvěrnější? Podle mě je škoda, že vedení ANO není ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

13:04 Ulvr (SLK): Na Jilemnicku vzniklo první společenství obcí v republice

Liberecký kraj se stal prvním krajem, kde vzniklo společenství obcí jako nová forma meziobecní spolu…