Paroubek (LEV 21): Církev bojující a vítězná aneb řád premonstrátů řádí

09.10.2014 17:15

Je těžké uvěřit, že v katolické církvi vedle sebe existují takové protiklady jako papež František, který chce církev očistit od zlořádů a hamižnosti a obnovit její poslání ve službě lidem, a zároveň s ním například čeští strahovští premonstráti, kteří se po svém chystají naložit s pozemky, jež získali v restitucích v malé obci Hradištko. Po svém a proti zájmu lidí.

Paroubek (LEV 21): Církev bojující a vítězná aneb řád premonstrátů řádí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Poslanec Jiří Paroubek

Chamtivosti strahovských premonstrátů se rozum skutečně až vzpírá uvěřit. Řád v obci Hradištko získal pozemky téměř celého centra a poté například
zažaloval obec o 2,5 milionu korun za nájem místností obecního úřadu, které se nacházejí v budově patřící řádu. (Na tento rok obec podle rozpočtu plánovala příjmy v hodnotě zhruba 4,6 milionu korun a výdaje v hodnotě zhruba 4,1 milionu korun, 2,5 milionu korun je pro tuto obec tedy skutečně obrovská částka.)

Dále má řád v plánu z objektů, které mu byly vráceny v restitucích, vystěhovat místní obyvatele, a to aniž by se staral, kde tito lidé, jež vystěhováním přijdou o střechu nad hlavou, budou dále bydlet. Budovy těchto bytovek má řád v plánu ještě společně např. s budovou školky zbourat a na jejich místě pak vystavět barokní zahradu (!).

Odpovědnost za toto naprosto nelidské chování rádu premonstrátů v obci Hradištko nesou ovšem politické strany, jež ve Sněmovně těsnou většinou zákon o církevních restitucích prosadily. Jmenovitě TOP 09, ODS a Věci veřejné (resp. jejich derivát LIDEM).

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Jak chcete z Bruselu zajistit naši potravinovou soběstačnost?

Podle mě je to klišé a nemůžeme být potravinově úplně soběstační, obzvlášť dnes, kdy je dost nevyzpytatelné počasí. A i kdybychom soběstační byly, nebude nás to stát mnohem více než potraviny z dovozu? Podpora českých potravin je sice hezká věc, ale zas né každý na to má rozpočet. Stačí se podívat n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

21:10 Dostál (Stačilo!): I když je před volbami, nemusíme chovat v TV jako opičky a křičet na sebe

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru na Ukrajině.