Paroubek (LEV 21): Média zastírají viníky odpovědné za současnou situaci ČSA

02.10.2014 21:58

Podle informací deníku e15 mají od akcionářů ČSA, tedy včetně českého státu, dostat finanční injekci ve výši zhruba 800 milionů korun. V zásadě nemám nic proti takovémuto postupu ministerstva financí. Pak se ale nabízí otázka, proč České poště nedat nic, a naopak ČSA, kde bude mít stát zanedlouho pouze 20% podíl, dát 400 milionů korun?

Paroubek (LEV 21): Média zastírají viníky odpovědné za současnou situaci ČSA
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je také třeba, aby se začalo hovořit také o příčinách, díky kterým ČSA došly až do současné situace, kdy jsou pouhou slupkou, z níž byla v letech 2007–2010 dužina zcela bezskrupulózně „vybrabčena“.

Pokud se dnes část pravicových médií snaží svalit vinu za současný stav ČSA na takřečeného „Luft Jardu“ alias J. Tvrdíka, měli by si páni novináři a dámy novinářky uvědomit, že J. Tvrdík skončil ve funkci (z mé iniciativy) na konci roku 2005. Vlastní loupeže a tuneláže v ČSA byly započaty až v následujících letech, za Tvrdíkova nástupce Lašáka a v režii pánů Kočárníka, Janoty, Kalouska a dalších.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: Jiří Paroubek - profil

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu