Paroubek (NS-LEV 21): Diletantismus zavedených stran i stran nového typu

30.07.2014 13:24

Diletantismus při přípravě na volby na pražskou radnici nezná mezí

Paroubek (NS-LEV 21): Diletantismus zavedených stran i stran nového typu
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

TOP 09 postavila do čela kandidátky člověka, který je obžalován a bude svou nevinu obhajovat u soudu. To by se v žádné opravdu demokratické zemi světa stát nemohlo. Kromě toho primátor Hudeček a jeho TOP 09 za dobu působení ve vedení města prosluli kolosální neschopností a nekompetentností.

Z ODS zbyla už jen třetí či čtvrtá garnitura komunálních politiků. Také kompetence těchto lidí je neslýchaně malá. ČSSD po celé období „snaživě“ spolupracovala nejprve s ODS a poté, už nikoliv z městské rady, s TOP 09 a podílela se na jejích nekompetentních rozhodnutích.

Hnutí ANO utopilo původního vcelku kompetentního presumptivního lídra kandidátky Kasla v intrikách, aby po dalších personálních rošádách postavilo do čela své kandidátky paní Krnáčovou. Naštěstí pro ANO některé jeho personální kroky nestačí veřejnost ani vnímat, jak mají krátký život. Paní Krnáčová je žena nesporně seriózní a má mnohé rozumné názory. Ale nikdy nepřišla do většího kontaktu s městskou politikou, nezná základní problémy hlavního města jinak než z povrchního psaní médií a nemá ani potřebné manažerské zkušenosti.

V podobném gardu jako tři dosud vládnoucí strany na pražské radnici, tedy TOP 09, ODS a ČSSD, k problémům města přistupují i lidovci a zelení. Také jejich společný program je značně nekompetentní.

Hnutí Pro Prahu Z. Passera se ideově opírá o bývalého kontroverzního primátora J. Koukala. Mezi Passerovy hlavní cíle patří decentralizace města (úplný rozklad města na prvočinitele) a vytvoření nové městské banky. Protože jsem čistil následky obrovských ztrát, které město v letech 1994–1998 zaznamenalo v První městské bance, považuji tento nápad za nápad z dílny Jaroslava Haška. Zdá se, že Z. Passer bude především rekordmanem ve výdajích na marketing a v zapírání jejich skutečné výše.

Suma sumárum, od zavedených anebo finančně dobře nafutrovaných stran toho Pražané v novém městském zastupitelstvu nemohou příliš očekávat.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

21:03 Rozvoral (SPD): Migrační pakt EU, který odsouhlasil ministr vnitra Rakušan, zásadně odmítáme

Ve čtvrtek 18. dubna byla v Poslanecké sněmovně zahájena mimořádná schůze, svolaná na žádost opozice…