Paroubek: Neblahé dědictví po ministru Drábkovi a TOP 09

05.01.2014 17:19

S přelomem roku nastává na českých úřadech práce opět chaos. Nikoli snad proto, že by lidé chodili pro výplatu dávek v nezaměstnanosti, v hmotné nouzi či pro zdravotně postižené výrazně více, nežli je tomu jindy v tuto roční dobu. Důvodem je neblahé dědictví po exministru práce Drábkovi, jeho exnáměstkovi Šiškovi a vlastně celé TOP 09, která Drábka dlouhou dobu hájila.

Paroubek: Neblahé dědictví po ministru Drábkovi a TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Přitom veškeré kroky ohledně výměny dodavatele IT služeb pro úřady práce byly od počátku podezřelé. Vše dospělo až do dnešní absurdní situace, kdy ministerstvo práce a sociálních věcí doslova během vánočních svátků shánělo nového dodavatele IT služeb a úředníci se dnes musí narychlo přeučovat na starý systém.

Hrozí proto, že někteří příjemci nemusí vůbec dostat dávky, na které mají ze zákona nárok. Na chyby a nestandardní kroky pánů Drábka a Šišky za dohledu M. Kalouska a K. Schwarzenberga proto nyní doplatí pouze řadoví občané.

Lidé z vedení TOP 09 by měli vyvodit svou osobní politickou odpovědnost. Nová vláda pod vedením ČSSD by pak měla udělat urychlený audit současné situace a navrhnout v krátkém čase řešení pro to, aby se taková situace již nikdy nemohla opakovat. Na chyby a neurvalé chování politiků nesmí doplácet nezaměstnaní a zdravotně postižení.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

9:15 Zeman (PRO): Stop nelegální migraci, nechceme islámský chalífát

Dnešní oprávněné diskuze o současném návrhu migračního paktu jsou vedeny víceméně ve dvou rovinách: …