Paroubek: Neblahé dědictví po ministru Drábkovi a TOP 09

05.01.2014 17:19

S přelomem roku nastává na českých úřadech práce opět chaos. Nikoli snad proto, že by lidé chodili pro výplatu dávek v nezaměstnanosti, v hmotné nouzi či pro zdravotně postižené výrazně více, nežli je tomu jindy v tuto roční dobu. Důvodem je neblahé dědictví po exministru práce Drábkovi, jeho exnáměstkovi Šiškovi a vlastně celé TOP 09, která Drábka dlouhou dobu hájila.

Paroubek: Neblahé dědictví po ministru Drábkovi a TOP 09
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Přitom veškeré kroky ohledně výměny dodavatele IT služeb pro úřady práce byly od počátku podezřelé. Vše dospělo až do dnešní absurdní situace, kdy ministerstvo práce a sociálních věcí doslova během vánočních svátků shánělo nového dodavatele IT služeb a úředníci se dnes musí narychlo přeučovat na starý systém.

Hrozí proto, že někteří příjemci nemusí vůbec dostat dávky, na které mají ze zákona nárok. Na chyby a nestandardní kroky pánů Drábka a Šišky za dohledu M. Kalouska a K. Schwarzenberga proto nyní doplatí pouze řadoví občané.

Lidé z vedení TOP 09 by měli vyvodit svou osobní politickou odpovědnost. Nová vláda pod vedením ČSSD by pak měla udělat urychlený audit současné situace a navrhnout v krátkém čase řešení pro to, aby se taková situace již nikdy nemohla opakovat. Na chyby a neurvalé chování politiků nesmí doplácet nezaměstnaní a zdravotně postižení.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

reklama

autor: NS - LEV 21

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

6:03 Zimola (Z 2020): Aktuální starosti starosty? Obchvat města

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k obchvatu