Paroubek: Neverending story OKD

09.06.2016 15:42

Ministři Sobotkovy vlády Babiš a Mládek se přou, kolik by vlastně měl stát půjčit OKD. Babiš tvrdí, že 400 milionů, Mládek hovoří, zřejmě realističtěji, o jedné miliardě.

Paroubek: Neverending story OKD
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je to hezké konstatování státu, který převzal odpovědnost za nedávno z OKD – NWR evakuovaného bývalého uhlobarona a miliardáře Bakalu. Ten v průběhu 11 let z OKD vyvedl 100-120 miliard korun, aby je použil jiným způsobem.

Dnes, když OKD nevydělává, zanechal Bakala vyjedený krám vládě, která samozřejmě ví, že pokud nezajistí chod tohoto hospodářského celku, může to na Ostravsku, ještě před tím, než se lidé rozjedou na dovolené, znamenat rozsáhlé sociální nepokoje. Ty by se pochopitelně promítly také v politické pozici vlády. A to vláda dopustit nechce.

Viník celé situace Z. Bakala se nám nyní všem směje z břehů Ženevského jezera, z jedné ze svých rezidencí. Odhadl bych to tak, že v tuto chvíli se v Ženevském jezeře dá dokonce i koupat… Horníci i vláda se zase naopak vykoupou ve svých starostech., které jim Bakala způsobil. Horníci budou v příštích týdnech nejspíš řešit starosti přímo existenční…

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

23:07 Zaorálek (SOCDEM): Stejné mzdy za stejnou práci v celé Evropě. U nás i v Německu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k platům.