Paroubek: Pilný znamená posílení vlády i pozice ANO

20.05.2017 12:30

Poslanec Ivan Pilný se stane v nejbližší době ministrem financí. Je to dobrá nebo špatná zpráva pro Českou republiku, pro hnutí ANO a sociální demokracii? Řekněme si otevřeně, že Ivan Pilný je jedním z nejkvalifikovanějších lidí, kteří v hnutí Ano působí.

Paroubek: Pilný znamená posílení vlády i pozice ANO
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Je to člověk s velkými manažerskými zkušenostmi a úspěchy. Je to muž, který se dovede jasně a zřetelně vyjadřovat a který již na první pohled budí seriozní dojem. Pokud šlo premiérovi Sobotkovi o to, mít dobře vyřešenou funkci ministra financí, řekněme si to upřímně, velice uspěl. Pilný je lepší volba, pokud jde o kvalitu ministra financí, nežli Babiš.

To, že není finančník, nic neznamená. Je to národohospodář a to je ještě lepší kvalifikace pro ministra financí. Kromě toho není obtížen skandály. A situace kolem hnutí ANO a jeho šéfa se tak uklidní. Pro hnutí ANO je Pilný dar z nebes. Představuje perspektivně jistou protiváhu a konkurenci vůči Babišovi.

Je to až neuvěřitelné, s jakou lehkostí Sobotka odmítl coby ministryni financí současnou Babišovu náměstkyni Schillerovou. Proti ní je Pilný těžká váha. Je těžko si představit, že by s Pilným předseda vlády, pokud Pilný nebude chtít, mohl významněji hnout. Např. při projednávání problematických míst ve státním rozpočtu, o které půjde jak sociální demokracii, tak dalším koaličním stranám a na prvním místě hnutí ANO. Zkrátka, pro sociální demokracii Pilný tak dobrá volba není.

Bude to těžký soupeř jak při jednáních o státním rozpočtu, tak se významně posílí jeho pozice před volbami v jeho volebním kraji. A to bude zase nepříjemné především pro sociální demokracii. Škoda, že si mě Sobotka nepozval v této věci na radu. Já bych mu doporučil Schillerovou. To by byla velká chyba a velká slabina hnutí ANO. A předseda vlády by s ní mohl mávat, jak by chtěl. Škoda, tak někdy příště.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)
Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

migranti

Dobrý den, prohlášení Nerudové o migrantech jsem taky nepobral. Ale můj dotaz zní, zda se ví, kolik je v ČR aktuálně migrantů? A co si myslíte o migrantech z Ukrajiny? Máme je přijímat?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

11:17 Havlíček (ANO): Odmítáme stát se spolupachateli účetních experimentů

Vyjádření na CNN Prima News k jednání o důchodech, publikované na svém veřejném facebookovém profilu