Paroubek: Podraz a ostuda průzkumníků

28.04.2014 12:57

Bylo mně trochu divné, proč dr. Herzmann a Data Collect přichází se svým průzkumem k šancím stran ve volbách do EP 22. 4., tedy těsně po Velikonocích.

Paroubek: Podraz a ostuda průzkumníků
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Mimochodem, i opticky diletantštější průzkum jsem už dlouho neviděl. Ankety pořádané na jednotlivých serverech mají zhruba stejnou validitu, tedy velmi malou. Herzmann sám své „dílo“ nazývá experimentem. Dalekosáhlé závěry z výsledků průzkumu uskutečnila řada centrálních českých médií. Přitom je známo, že má-li být vzorek respondentů reprezentativní, měl by se pohybovat kolem tisíce dotazovaných. Ve vzorku dr. Herzmanna jich bylo pouze 500 (slovy: pět set) a z toho polovina byla dotazována telefonicky…(!).

Po zveřejnění „televizního“ průzkumu zajišťovaného tradičně Medianem (spolupracujícím dříve s Langerovou ODS) a STEMem (spolupracujícím s ČSSD a TOP 09) jsem pochopil. Herzmannův průzkum byl prvním výstřelem z Aurory, který v dojemné shodě několika dní měl potvrdit validitu „televizního“ průzkumu.

Podle dlouhodobě nejpřesnějších průzkumů agentury SANEP se podpora strany LEV 21 pro volby do EP pohybuje v únoru až dubnu mezi 4 – 4,9%. Podle „televizních“ průzkumů a „experimentální“ analytické metody dr. Herzmanna je tomu jinak a já se nebudu moci zúčastnit debat dvanácti lídrů stran kandidujících do EP. Asi proto, aby se neukázala věcná a diskusní nedostatečnost Teličků, Kellerů a spol..

Sorry, nemohu celou věc hodnotit jinak než jako podraz. Vlastně, česká politika je jeden velký podraz.

Jiří Paroubek, expremiér a lídr strany LEV 21 pro volby do EP 

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice