Paroubek: Prezident Zeman se vyhýbá odpovědnosti za svého kancléře

25.08.2013 19:22

Když se ve sněmovně probírala důvěra prezidentské vládě Jiřího Rusnoka, řekl jsem ve svém projevu, že ti, kteří budou vystupovat proti prezidentovi a jeho vládě, budou pro Miloše Zemana "myší, která řvala", a tak o nich bude také hovořit. Prostě pan prezident mě vůbec nepřekvapí.

Paroubek: Prezident Zeman se vyhýbá odpovědnosti za svého kancléře
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

V jeho rozhovoru na serveru Parlamentnílisty.cz jsem si přečetl něco o tom, jak je LEV 21 bezvýznamnou stranou, kterou nemá cenu se zabývat. Nic jiného jsem od M. Zemana ani nečekal. Přeci jen ho už dlouhá léta dobře znám a umím tedy jeho myšlenkové pochody předvídat. Když je podle něj LEV 21 tak bezvýznamnou stranou, proč se jí tedy vůbec zabývá? Jsme navíc jedinou levicovou stranou, která se "opovažuje" panu prezidentovi odmlouvat, což mu - poté, co si dokonale podrobil ČSSD - zřejmě nedělá dobře.

Chtěl bych však M. Zemanovi připomenout, že jsme byli jedinou stranou zastoupenou v Poslanecké sněmovně, která mu vyjádřila podporu před oběma koly prezidentské volby. To však neznamená, že budeme mlčet ke všem jeho krokům, které považujeme za chybu či za morální přešlap. Za ten se dá zcela jednoznačně označit kandidatura jeho kancléře V. Mynáře za SPOZ ve sněmovních volbách, ke které se Miloš Zeman dosud uspokojivě nevyjádřil. Zřejmě mu tedy nevadí, že si pan Mynář bude dělat kampaň za státní prostředky.

Očekávám, že se Miloš Zeman k této věci jasně vyjádří a učiní jediné možné rozhodnutí - svého kancléře okamžitě odvolá.

Jiří Paroubek, předseda LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

10:04 Okamura (SPD): Migrační pakt nebudeme respektovat

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.