Paroubek: Primitivní lži ukrajinské propagandy

05.02.2015 19:41

V análech bojů druhé světové války se tu a tam objevuje, že nejodvážnější sovětští velitelé, kteří bránili nebranitelné pozice, u nichž hrozilo, že je obsadí nepřítel, na sebe navedli palbu sovětských děl. Byl to příklad velké odvahy a sebeobětování.

Paroubek: Primitivní lži ukrajinské propagandy
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Primitivní ukrajinská propaganda bez mrknutí oka tvrdí, že něco podobného nyní provedli tzv. separatisté v Doněcku, tedy ve městě, které mají plně pod kontrolou. Šrapnely a snad i rakety byly namířeny na zdravotnické zařízení a školku, tedy proti civilnímu obyvatelstvu. Dá se říci, že takovéto objekty, kde se soustřeďují civilisté, jsou ukrajinskou armádou záměrně vybírány k teroristickým útokům.

Nejde o první útok tohoto typu, který ukrajinská armáda podnikla, aby pak ukrajinská vláda a média tvrdily, že za ním stojí tzv. separatisté. Nepravděpodobnost takového tvrzení je do očí bijící a je vcelku neuvěřitelné, že česká média ukrajinskou propagandu beze všeho nekriticky přijímají. Proč by separatisté útočili na vlastní obyvatelstvo, a přispívali by tak k neklidu ve svém zázemí?

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: Jiří Paroubek - profil

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

21:03 Ministr Hladík: Češi a Slováci zůstávají bratrskými národy. Jedna zrušená konzultace nic nemění

Čechy a Slováky dlouhodobě pojí přátelství, kulturní blízkost i společná historie. Zrušení jedné nad…