Paroubek: Reakce Ruska na sestřelení ruského letadla v Sýrii

26.09.2018 12:22

V minulém týdnu provedly Izraelské stíhačky, jak je jejich častým zvykem, útok na údajné cíle hnutí Hizballáh v Sýrii.

Paroubek: Reakce Ruska na sestřelení ruského letadla v Sýrii
Foto: Hans Štembera
Popisek: Jiří Paroubek

Při tomto útoku se izraelská letadla při letu schovala za ruské letadlo IL-20, které pak syrská obrana omylem sestřelila, neboť jej nedokázala v komplikované situaci identifikovat.
Není proto překvapením, když ruský ministr obrany Sergej Šojgu včera oznámil, že Rusko dodá Sýrii protiraketový systém S-300, který je schopen zasahovat vzdušné cíle a správně je předtím identifikovat. Jak to řekl Šojgu, dodávka systému S-300: „zchladí horké hlavy“.

Je třeba dodat, že tento systém měl být Ruskem dodán Sýrii již před pěti lety a na žádost izraelské strany byla tato dodávka pozastavena. Nyní, po sestřelení ruského letadla a zmaření patnácti lidských životů v něm, chce Rusko omezit své bojové ztráty. To je zcela pochopitelné.

Systém S-300 má dosah 250 km a pokryje oblast o šíři 500 km. Je také schopen zasáhnout několik cílů najednou. Ruská armáda je již dnes vybavena novým systémem S-400 a ve vývoji je i další, ještě pokročilejší protiraketový obranný systém S-500.

Dodávka systému S-300 samozřejmě poněkud změní situaci ve vzduchu nad Sýrií, kde izraelská letadla již nebudou mít příště pocit, že by letěla na výlet.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

9:15 Lachnit (ANO): „Pražský hudební papež“ na Malostranském hřbitově

„Jen pravda je diadémem umění“ je nápis vytesaný na pomníku hudebního skladatele Václava Jana Tomášk…