Paroubek: Špatné svědomí Mogheriniové

16.03.2017 20:36

Evropská „zahraniční ministryně“ Mogheriniová se vyjádřila v tom směru, že by Asadova kontrola celé Sýrie neukončila nestabilitu v zemi. Je to neuvěřitelné prohlášení jedné z vrcholných představitelek EU, která jakoby necítila žádnou odpovědnost za chyby, které EU dělala ve vztahu k Sýrii a legitimní syrské vládě vedené B. Asadem a k celému konfliktu v Sýrii.

Paroubek: Špatné svědomí Mogheriniové
Foto: archiv red, tan
Popisek: Jiří Paroubek

Vždyť to byla EU, a především Francie a Velká Británie, kteří podporovali finančně i dodávkami zbraní – samozřejmě vedle hlavního sponzora rebelů, Spojených států – ozbrojené rebely proti Asadovi a jeho armádě. Je to EU a její dvě jmenované velmoci zejména, tedy Francie a Velká Británie, které ve vztahu k Sýrii dělaly špatnou politiku.

V Sýrii prakticky již po léta neexistuje proti Asadovi sekulární opozice. Asadova armáda tuto tzv. opozici zdecimovala nejen vojensky, ale také častými amnestiemi, které umožňovaly ozbrojencům opozice včlenit se do běžného života v Sýrii na územích, kde neprobíhá konflikt. EU prostě vsadila na špatného koně.

Díky syrské občanské válce, která se časem změnila na válku sekulárních sil pod praporem Asada proti náboženským fanatikům, islamistům všeho druhu a že všech možných zemí, se daly do pohybu masy uprchlíků ze Sýrie. V okolních zemích jich žijí asi 4 miliony, pod ochranou prezidenta Asada v Sýrii dalších 8 milionů lidí. Těchto 8 milionů patří nesporně k lidem, kteří utekli ze svých domovů na územích Sýrie ovládaných islamisty, a v případě vojenského vítězství islamistů by tito lidé utíkali dále . zejména do Evropy. Tedy, pokud by se nechtěli stát obětí teroru islamistů.

Takže Evropa, resp. EU, by měla mít velký zájem, na stabilizaci poměrů v Sýrii a stabilní vládě, kterou může zaručit jen administrativa prezidenta Asada. Dříve nebo později ozbrojený konflikt v Sýrii skončí vítězstvím Asada. A EU by to měla brát jako fakt, se kterým mnoho nenadělá. Měla by se připravovat na dobu, kdy bude docházet k obnově Sýrie, tedy země, která byla zničena i díky nerozumné politice představitelů EU, ale zejména reprezentantů Francie a Velké Británie.

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Vyšlo na Vasevec.cz. Publikováno se souhlasem vydavatele. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

23:08 Davis (Zelení): Evidentně potřebujeme novou generaci političek a politiků

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k stavu životního prostředí v České republice