Paroubek: Vláda J. Rusnoka? Jako když kočička s pejskem klohnili dort

02.07.2013 21:41

Výzva vedení strany LEV 21 prezidentu M. Zemanovi k okamžitému ukončení dobrodružství Rusnokovy vlády.

Paroubek: Vláda J. Rusnoka? Jako když kočička s pejskem klohnili dort
Foto: NS-LEV21
Popisek: Jiří Paroubek

Vážený pane prezidente, 

zdrcující část české veřejnosti přivítala zasloužený pád Nečasovy vlády v závěrečném ohromujícím skandálu. Určitě není v zájmu většiny našich spoluobčanů ani to, aby vznikla nová Nečasova vláda, již bez Nečase, v čele se zcela nekompetentní M. Němcovou. 

Pověření J. Rusnoka sestavením nové vlády však od počátku vnímáme s velkými rozpaky. J. Rusnok byl po dlouhou dobu hlásnou troubou privátních penzijních fondů a má plnou morální spoluodpovědnost za vznik protilidové a neúspěšné reformy penzí.

Je po dlouhou dobu - spolu s dalšími liberálními ekonomy - členem tzv. NERVu, který nese faktickou spoluodpovědnost za pravicové pseudoreformy Nečasovy a Topolánkovy vlády. Nikdy jsem neslyšel, že by J. Rusnok proti těmto tzv. reformám veřejně protestoval anebo nabízel rezignaci. 

Vláda J. Rusnoka se sestavuje stejným způsobem, jako když kočička s pejskem ve slavné pohádce K. Čapka klohnili dort. Vedle zajímavých osobností jsou tam podivné figury bez odborné erudice (M. Benešová, J. Balvín ad.). Tato vláda nemá žádnou šanci získat důvěru ve sněmovně a zejména nebude schopna prosadit v prvním čtení návrh zákona o státním rozpočtu na rok 2014. Republiku tak čeká rozpočtové provizorium, které významným způsobem zkomplikuje financování státu a veřejných korporací a zhorší pozici českého státu na finančních trzích. 

Jedinou správnou cestou v této situaci je co nejrychlejší ukončení experimentu se sestavou kabinetu Vašich více nebo méně neschopných, ale hlavně nikým nevolených přátel. A poté by mělo následovat pověření politika v posledních volbách do sněmovny vítězné strany - ČSSD - sestavením nové vlády, která by již mohla mít reálnější šanci: 

- získat důvěru ve sněmovně
- prosadit v prvním čtení návrh zákona o státním rozpočtu
- a dohodnout s pravicí termín předčasných voleb

Oba poslanci strany LEV 21 ve všech těchto cílech minoritní vládu ČSSD podpoří. 

Alespoň z části byste takovou změnou svého neuváženého rozhodnutí splatil dluh, který máte vůči české levici z voleb do sněmovny v roce 2010, kdy volební neúspěch strany SPOZ, jejímž jste byl lídrem, otevřel dveře dokořán vzniku pravicové vlády Nečase, Kalouska a Bárty. 

Za vedení strany LEV 21,

ing. Jiří Paroubek, předseda strany LEV 21

Ing. Jiří Paroubek

  • Nenarodili jsme se sami pro sebe, ale proto, abychom sloužili své vlasti. ( Jindřich IV.)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: NS - LEV 21

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…