Pávek (STAN): Investovali jsme miliardy do stezek, abychom na ně vypustili strážníky

04.03.2020 19:45

Projev na 41. schůzi Poslanecké sněmovny 4. března 2020 k zákonu o silniční dopravě

Pávek (STAN): Investovali jsme miliardy do stezek, abychom na ně vypustili strážníky
Foto: STAN
Popisek: Petr Pávek

Vážený pane ministře, vážený pane předsedo vlády, kolegyně, kolegové, je tady evergreen - rozvolnění podle mého názoru a našeho názoru nesmyslné nulové hranice u požívání alkoholu, příležitostného požívání alkoholu u volnočasových aktivit mimo běžné komunikace, na kterých jezdí automobilová doprava.

Navážu na kolegu Bendu, který to označil jako pokrytectví. Já s ním v tomto ohledu souhlasím. Je jasné, že praxe je prostě taková, že lidé se rádi napijí, dají si to pivo, když jedou. Investovali jsme mnoho miliard prostředků do vybudování vinných stezek na Moravě jenom proto, abychom tam následně vypustili strážníky, kteří měli kontrolovat, zda cyklisté, kteří na těchto vybudovaných cyklostezkách navštěvovali a občas si dali někde skleničku vína, tak zda náhodou nepožili alkohol. To znamená chováme se absurdně, když podporujeme toto sektářství Ministerstva dopravy, opakované sektářství, se kterým přichází.

Takže já vás chci jenom seznámit s naším stanoviskem klubu Starostů a nezávislých. My podpoříme tu senátní verzi. A budu moc rád, když tentokrát odložíme stranou podporu vlastních ministrů a ideologie a skutečně k nápravě této věci přispějeme společným hlasováním. Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

23:08 Helebrant (ANO): Jsem jednoznačně proti a tento návrh nepodpořím

Projev na 102. mimořádné schůzi Poslanecké sněmovny 10. května 2024 k zákonu o korespondenční volbě