Pavlíček (STAN): Starostové vysázeli přes tisíc šest set stromů pro jižní Moravu

04.11.2019 17:56

Čtyřicítka Starostů a nezávislých z celé jižní Moravy zvolila pro trávení neděle místo odpočinku aktivní výsadbu více než 1 600 dubů, buků a modřínů v Dránském Žlíbku v lesní správě Černá Hora.

Pavlíček (STAN): Starostové vysázeli přes tisíc šest set stromů pro jižní Moravu
Foto: STAN
Popisek: STAN

„Takto masivní výsadba významně pomůže hned v několika ohledech: Jednak dnes starostové osadili významnou plochu, která zůstala holá po kůrovcové kalamitě z důvodu významného usychání lesa. Listnáče jsou vůči suchu odolnější. Dalším důvodem je samozřejmě posílení biodiverzity v místě a také udržení vlhkosti v celé oblasti. Stromy v neposlední řadě zapůsobí i jako bariéra proti větru, který tak neodnáší další půdu,“ řekl k akci Starostů pro jižní Moravu lesní správce Ing. Štěpán Pospíšil.

„My jsme opravdu, že sem dnes tolik starostů z celého kraje dorazilo a přiložili ruku k dílu. Ukázali jsme, že za jediné odpoledne dokáže parta přátel vysadit celý nový les. 1 600 stromů vychází 40 stromů na jednoho sázejícího včetně dětí. Takhle pracovití jsme dnes byli,“ usmál se předseda STAN JMK Radomír Pavlíček.

Starostové pro jižní Moravu hodlají v podobných užitečných a osvětových akcích pokračovat. „Děkuji všem účastníkům, panu hejtmanovi i lesní správě, že jsme se dnes mohli sejít a přírodě s obnovou lesa po kalamitě pomoci. Tento les už jsme zasadili pro budoucí generace, třeba si na nás jednou v dobrém vzpomenou,“ řekl na závěr předseda STAN JMK Radomír Pavlíček.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

13:09 Kalousek (TOP 09): Pekarová Adamová obětovala vliv ve vládě za reprezentativní funkci

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k demisi Heleny Langšádlové, ministryně pro vědu, výz…