Pekarová Adamová (TOP 09): Moje cíle se daří poměrně rychle plnit

13.11.2022 8:38 | Ze sítí

Rekapitulace na facebookovém profilu k roku v čele Poslanecké sněmovny

Pekarová Adamová (TOP 09): Moje cíle se daří poměrně rychle plnit
Foto: Screen vysílání CNN Prima News
Popisek: Markéta Pekarová Adamová v Partii

Omlouvám se za dlouhý příspěvek, ale nedá mi to. Je to přesně rok od mého zvolení do čela Poslanecké sněmovny. A protože o člověku nejlépe vypovídají jeho činy, přináším výčet věcí, které se nám v dolní komoře za tu dobu povedly:

ÚSPORY. Letošní rozpočet Sněmovny jsme snížili o 39 milionů korun, příští rok bude ještě o 15 milionu nižší. A kromě toho samozřejmě míň svítíme a topíme, což představuje další statisícové úspory.

OTEVŘENOST. Na jedné straně pořádáme kulturní akce, aby byla Sněmovna veřejnosti maximálně přístupná, na straně druhé děláme vše pro to, aby interní procesy byly transparentní a všechny informace snadněji dohledatelné. Pro veřejnost také brzy otevřeme nové Parlamentárium – interaktivní expozici o historii i současnosti českého Parlamentu.

AKCESCHOPNOST. Věci neodkládáme, a proto jsme jako jedni z prvních odsoudili ruskou agresi na Ukrajině.

DIPLOMACIE. Vracíme Česko na mapu Evropy i světa, zahraniční cesty jsou pečlivě plánované a účastní se jich poslanci napříč politickým spektrem. Na cestách do zahraničí prosazuji naše zájmy, podporuji české podnikatele, zjišťuji potřeby našich krajanů. Ukrajinskému parlamentu pomáháme připravovat se na vstup do EU.

Anketa

Jezdíte nakupovat do blízkého zahraničí?

48%
hlasovalo: 10775 lidí

DIGITALIZACE. Doba papírová a s tím spojené plýtvání končí, elektronizujeme oběh dokumentů, zavádíme elektronické přihlášky do rozpravy a omluvenky. Vlastně nerozumím tomu, že to nikdo neudělal už dřív.

BEZPEČNÝ PROSTOR PRO RODIČE A DĚTI. Ve vyhrazeném prostoru mohou nově rodiče, kteří ve Sněmovně pracují, nakrmit, přebalit nebo uspat své děti. A kromě toho pracujeme na zřízení dětské skupiny.

PODPORUJEME. Odebíráme produkty od sociálních podniků, jako je Breakfaststory. Poslanci a zaměstnanci jejich nákupem podporují ohrožené skupiny obyvatel a část výtěžku putuje i na charitu.

CHRÁNÍME. Ukrajinským uprchlíkům a jejich dětem jsme poskytli zázemí v externích prostorách Sněmovny. A třeba za vydražený ruský talíř jsme nakoupili taktické vesty, které nyní slouží obráncům Ukrajiny.

POMÁHÁME. Prostory vily předsedkyně Poslanecké sněmovny, které sama nevyužívám, jsem zapůjčila zaměstnancům organizace Memorial, která byla v Rusku zakázána a před nedávnem získala za svou činnost Nobelovu cenu míru.

Mohla bych pokračovat dál, ale pro ilustraci je to určitě dostačující. Ostatně mám velkou radost, že se moje cíle daří poměrně rychle plnit (díky všem, kdo se na tom podílejí!), hodnocení však ráda nechám na Vás.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…