Pekarová Adamová (TOP 09): Svou vlastní minulost stále žijeme

09.03.2022 10:46

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová se s předsedou Národní rady Parlamentu Rakouské republiky Wolfgangem Sobotkou a ředitelem Památníku Terezín Janem Roubínkem zúčastnili slavnostního odhalení pamětní desky věnované památce rakouských Židů deportovaných během 2. světové války do terezínského koncentračního tábora.

Pekarová Adamová (TOP 09): Svou vlastní minulost stále žijeme
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Událost se uskutečnila v úterý 8. března dopoledne v Kolumbáriu Památníku Terezín. Paní předsedkyně přednesla na místě proslov, k nově odhalené pamětní desce položila květiny a připojila svůj podpis do místní pamětní knihy.

Při této příležitosti pronesla paní předsedkyně i tato slova: „Dnes snad víc než dřív, je nutné připomínat si temnou historii a scházet se na místech jako je Terezín, abychom připomněli, že svou vlastní minulost stále žijeme. Není to bohužel tak, že nenávist a totalita jsou mrtvé. Stačí chvilka nepozornosti a stanou se součástí našich životů. Braňme se tomu a podporujme všechny, kteří v tom budou bránit s námi."

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

4:31 KSČM odmítá současný návrh Jurečkovy „reformy“ sociálních dávek

Ministerstvo práce a sociálních věcí vedené zemědělcem Marianem Jurečkou plánuje od příštího roku sj…