Pekarová Adamová (TOP 09): Ukrajina se nevzdá a Západ neustoupí

30.08.2022 21:31 | Tisková zpráva

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová jednala v Praze s ukrajinských ministrem zahraničí Dmytrem Kulebou. Stalo se tak v souvislosti s neformálním zasedáním ministrů zahraničí EU a Ukrajiny a mezinárodní konferencí Forum 2000.

Pekarová Adamová (TOP 09): Ukrajina se nevzdá a Západ neustoupí
Foto: Hans Štembera
Popisek: Markéta Pekarová Adamová

Předsedkyně Poslanecké sněmovny Parlamentu ČR Markéta Pekarová Adamová přijala delegaci vedenou ministrem zahraničních věcí Ukrajiny Dmytrem Kulebou.

Anketa

Hlasoval/a byste jako poslanec/poslankyně pro vyslovení nedůvěry vládě?

98%
1%
hlasovalo: 38963 lidí

„Náš hlavní cíl je jednoduchý, ale nikoli snadný: Neustoupit a nevzdat se. Zatímco Západ nesmí ustoupit a polevit ve své dosavadní podpoře bránící se Ukrajiny, Ukrajina se nesmí vzdát ve svém statečném boji s invazivním agresorem. Pouze pokud dodržíme oba tyto předpoklady, budeme moci diktátora Putina společně porazit,“ uvedla předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Návštěva se uskutečnila v kontextu aktuálního neformálního zasedání ministrů zahraničí členských států EU, na jehož část byl ukrajinský šéf diplomacie rovněž přizván.

„Během jednání jsme se s panem ministrem také shodli na potřebě přijetí dalších protiruských sankcí. Shodli jsme se také, že je neakceptovatelné, aby Ruští turisté dále bez problémů získávali víza a trávili dovolené v Evropě zatímco na Ukrajině jejich vojáci masakrují civilisty. Česká republika turistická víza přestala udělovat hned po začátku války a lze jen těžko pochopit, že řada evropských zemí tak doposud neučinila. Možná to řadě politiků přijde normální, ale mně rozhodně ne,“ dodala předsedkyně Sněmovny Markéta Pekarová Adamová.

Na setkání tematicky navazuje i letošní ročník mezinárodní konference Forum 2000, jež se tentokrát zaměřuje především na pomoc Ukrajině.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: PV

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

12:06 Dostálová (ANO): Nad dopisy diváků aneb Autentické otázky voličů

Odpovědi na otázky voličů, publikované na svém veřejném facebookovém profilu