Pekarová Adamová (TOP 09): Vztah k politické straně je jako manželství. Také v něm musíme dělat kompromisy

02.09.2020 12:00

Markéta Pekarová Adamová a Petr Fiala přijeli podpořit kandidáty ODS a TOP 09 pro krajské volby.

Pekarová Adamová (TOP 09): Vztah k politické straně je jako manželství. Také v něm musíme dělat kompromisy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová

Poslední srpnovou středu navštívila předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová společně předsedou ODS Petrem Fialou Rokycansko. Nejprve zavítali do Rokycan, Hrádku, Mirošova a Dobříva, poté se přesunuli do Dýšiné a závěr dne patřil diskusi v Radnicích na severním Plzeňsku.

Den na Rokycansku zahájila předsedkyně TOP 09 v doprovodu lídryně kandidátky ODS s podporou TOP 09 a nezávislých starostů Ilonou Mauritzovou a lídrem TOP 09 pro krajské volby Richardem Piknerem debatou s vedením rokycanské nemocnice o tom, jak zajistit kvalitu a dostupnost zdravotní péče.

Poté se v jejich doprovodu společně se senátorem za Rokycansko Pavlem Karpíškem, místostarostou Rokycan Janem Šaškem, starostkou Hrádku Marcelou Sobotkovou a místostarostou města Tomášem Rouskem přesunula na prohlídku hrádeckých železáren. Zde se seznámila s historií hutnictví na Rokycansku a prohlédla si historickou válcovací stolici, kterou město Hrádek společně s muzeem v Rokycanech bude od železáren odkupovat a umisťovat v obci.

Odpoledne patřilo návštěvě nově rekonstruované národní kulturní památky Vodního Hamru v Dobřívi, na jehož revitalizaci se finančně podílela Evropská unie a Plzeňský kraj. Poslední zastávkou cesty po regionu předsedy ODS Petra Fialy a Markéty Pekarové Adamové byla společnost Interobal v Dýšiné, která se řadí mezi přední firmy působící v obalovém průmyslu.

Závěr dne pak patřil debatě v kavárně a restauraci La Boema v Radnicích, kam zavítalo na sedm desítek zájemců o diskusi na téma budoucnost české politiky. Petr Fiala a Markéta Pekarová Adamová se shodli na tom, že spojování politických stran je jedinou možnou cestou, jak změnit poměry v naší zemi. První krok k tomu již zástupci ODS a TOP 09 učinili tím, že vytvořili společnou kandidátku pro volby do Zastupitelstva Plzeňského kraje.

„Vztah k politické straně ráda přirovnávám k manželství. V něm také musíme být schopni dělat kompromisy. A podobně jako v manželství i v politice je třeba nalézt v sobě velkorysost, povznést se nad rozdíly, stavět na tom, co nás spojuje. Jen tak můžeme zvítězit a změnit poměry v naší zemi,“ řekla předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová.

„Na Rokycansko jsem přijel podpořit společnou kandidátku ODS a TOP 09 a především Ilonu Mauritzovou, která je naší kandidátkou na hejtmanku Plzeňského kraje. Měl jsem možnost hovořit se starosty, podnikateli, uspořádali jsme veřejnou diskusi s občany a navštívil jsem řadu míst. Jsem přesvědčen, že Ilona Mauritzová a její tým jsou dobrou volbou pro Plzeňský kraj, protože vědí, co kraj a jeho lidé potřebují,“ uvedl na závěr celého dne předseda ODS Petr Fiala.

reklama

autor: PV

Ing. Radim Fiala byl položen dotaz

Papaláši

Nemáte dojem, že se vy politici, evidentně SPD nevyjímaje, chováte jako papaláši? Přijde vám etické zvyšovat si platy, když většině lidem klesají, a když ještě k tomu pobíráte náhrady? Navíc podle vás je v pořádku a etické vůči nám lidem, kteří vše platíme z našich daní, pobírat náhrady v plné výši,...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

9:02 Lachnit (ANO): Politici by si měli uvědomit, že volí občané, nikoli média

Nedávné volby slovenského prezidenta neznamenaly prohru jen pro liberálně progresívního kandidáta Iv…