Peksa (Piráti): Euro je držák, sousedé se díky němu mají dobře

01.01.2022 7:29 | Ze sítí

Novoroční komentář na facebookovém profilu.

Peksa (Piráti): Euro je držák, sousedé se díky němu mají dobře
Foto: Vít Hassan
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

VŠE NEJLEPŠÍ V NOVÉM ROCE – A VŠE NEJLEPŠÍ, EURO!
Nejsem ani první ani poslední, kdo Vám do nového roku popřeje vše nejlepší. Vše nejlepší ale dnes chci popřát nejenom Vám, kteří mne sledujete, ale i někomu jinému, kdo je mi velmi blízký – a to euru! 

Euro neslaví jenom nový rok, ale také narozeniny – a to pořádné, dokonce dvacáté jubileum! Právě před dvaceti lety vešly do oběhu první euromince – a projekt eurozóny se rozjel na plné obrátky.
Jak se zdá, euro je držák. Nejen že si za rok bude moct koupit pivo i v Americe, ale když se podíváme, jak se žije u našich sousedů, je dobře, že je tu s námi.

Nezbývá nám proto než tomuhle projektu popřát, aby alespoň stejně úspěšně pokračoval i v dalších dekádách – a abychom to třetí jubileum už mohli oslavit spolu, třeba s Karlem IV. na eurominci. 

Každopádně, doma je doma. A tím také pro dnešek skončím. Kdybych mohl něco vinšovat naší ekonomice, byl by to pro příští rok menší růst, méně dluhů a méně nestability. To ale bez eura půjde ztuha. Popřeju proto aspoň nám všem, kteří tu žijeme, více klidu do života a pevné zdraví. Ani jedno totiž v posledních letech nebylo samozřejmost.

reklama

autor: PV

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

13:04 Ministr Válek: Návrh na zákaz kratomu byl ministerstvem předložen vládě a vláda rozhodla negativně

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 18. dubna 2024 ke kratomu.