Peksa (Piráti): V nejbližší době musíme radikálně snížit emise skleníkových plynů

12.11.2019 6:30

Komentář na facebookovém profilu k politice Evropské unie stran ekologie

Peksa (Piráti): V nejbližší době musíme radikálně snížit emise skleníkových plynů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Europoslanec Mikuláš Peksa

Před několika týdny jsem ve Výboru pro rozpočtovou kontrolu hlasoval pro schválení ambiciózního rozpočtu, který bude ve velkém investovat do ochrany životního prostředí a mladých lidí.

Pokud státy v nejbližší době nesníží radikálně emise skleníkových plynů, může to vést ke zhroucení ekosystémů a k tomu, že se Země stane částečně neobyvatelnou. Mluví se o tom dlouho, ale Evropská unie už opravdu koná.

Plánujeme dát více než 2 miliardy eur na užitečnou a promyšlenou ochranu klimatu a okolo 500 miliónů eur do boje proti nezaměstnanosti mladých a zároveň jejich zapojení v rámci programu Erasmus.

Zároveň proběhlo slyšení Johannese Hahna, na kterého jsme tlačili, aby se z Evropské investiční banky opravdu stala „klimatická banka“, která bude investovat do ekologických řešeních.

„Klimatická krize je tady a prohlubuje se mnohem rychleji, než většina odborníků očekávala. Je vážnější, než jsme předpokládali, a ohrožuje přírodní ekosystémy a osud lidstva.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Jak chcete přimět ANO znovu jednat o důchodech?

Váš záměr byl dobrý, ale evidentně se nepovedl. Myslíte, že jste se tedy jako moderátor osvědčil? A nemáte pocit, že je tu mezi vládou a opozicí až příliš hluboká propast, která se bohužel pro nás čím dál víc prohlubuje a vlastně je to vidět i ve společnosti, která je rozdělená.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

13:04 Mašek (ANO): Smlouvy platí asi tak, jako sliby před volbami?

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k hrozícím protestům lékařů.