Peštová (ANO): Proč nezatlačíte na obce, aby tu částku využily?

02.06.2023 16:03

Projev na 65. schůzi Poslanecké sněmovny 2. června k vládnímu návrhu zákona, kterým se mění zákon č. 565/1990 Sb., o místních poplatcích.

Peštová (ANO): Proč nezatlačíte na obce, aby tu částku využily?
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Já děkuji za slovo. Já budu velice stručná. Já bych jenom chtěla doplnit svého předřečníka. Ten zákon o odpadech, když se novelizoval, tak samozřejmě jsem byla u jeho zrodu se svým kolektivem, takže vím, jak ta diskuze probíhala o té částce 1 200 korun. V současné době není jediná obec, která by tuto částku využívala. Je tam 1 200 korun a není jediná obec, která by tu částku využila. Vy to zvedáte na 2 000. Když se podíváte, v průměru kde se ty obce pohybují, tak se pohybují někde kolem 650 - 700 korun. Takže teď tam máte částku 1 200 a dáváte tam částku 2 000.

Moje otázka spíš zní, proč to děláte, když ty obce v současné době ten institut těch 1 200 korun nevyužívají? Proč nezatlačíte na ty obce, když už tam teď ta částka je, proč tu částku nevyužijí, proč ji naopak chtějí zvednout na 2 000 korun? Nebo kde se ten skvělý nápad vyrojil? Děkuji. (Poslanec Adamec mimo mikrofon: 1 800 korun.) To je jedno. 1 800... Já, když jsem to připomínkovala v rámci mezirezortu, tak tam byly 2 000, šli jsme na 1 200 a teď vy to zase zvedáte. Tak mně jenom jde o to, kde se to vzalo nebo na základě čeho jste přišli na tuto částku? Děkuji za odpověď.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

12:12 Kolaja (Piráti): Konec opožděných plateb, nová směrnice pomůže hlavně malým a středním podnikům

Konec problémům s opožděnými platbami. To si europoslanci slibují od nové směrnice, kterou schválili…