Peštová (ANO): Zákon si upravíme, abychom mohli dosadit lidi, které potřebujeme?

16.11.2022 14:51

Projev na 44. schůzi Poslanecké sněmovny 16. listopadu 2022 k zákonu o právu na digitální služby

Peštová (ANO): Zákon si upravíme, abychom mohli dosadit lidi, které potřebujeme?
Foto: MŽP
Popisek: Berenika Peštová

Tak já děkuji za slovo. Já už si myslím, že odpovím panu poslanci Nacherovi. Pan poslanec se poučil a radši odešel, aby právě nevznikly další faktické poznámky. Ale v každém případě já jsem chtěla říct něco jiného.

Anketa

Cítíte se ohroženi aktivitami vedení Ruské federace?

5%
94%
hlasovalo: 34785 lidí

Pokud nám něco nevyhovuje, tak si to upravíme tak, aby to vyhovovalo. To znamená, měli jsme služební zákon, upravili jsme si to tak, abychom mohli dosadit ty správné lidi. Teď máme jiný zákon, upravíme si to tak, abychom zase opět mohli dosadit ty lidi, které potřebujeme.

A jakmile tady někdo - já vůbec nezpochybňuju lidi, kteří nemají vysokoškolské vzdělání, opravdu jsem se taky setkala s mnoha lidmi, kteří jsou fundovaní, mají mnohem třeba větší tah na branku, umí, ale v každém případě je tady nějaká hierarchie, která něco říká. Na co teda, tak zrušíme vysoké školy, vždyť je vlastně, jestli se budu cítit, že ji nepotřebuji, tak ji zrušíme, ne? Vždyť je to přece úplně jedno, jestli mám vysokou školu!

Proto asi studujeme, že tím, že získáme vysokoškolské vzdělání, že se posouváme v tom životě dál, takže nemůžu říkat, že vysokou školu nepotřebuji. Jo, a pokud ji nepotřebuji, tak nemůžu zastávat funkci, kde prostě by to vysokoškolské vzdělání mělo být. To je celé.

Prostě pokud si chceme upravit něco, abychom tam mohli dosadit svoje lidi, tak tomu rozumím, ale, řekněme, to tady na rovinu!

Děkuju.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

FactChecking BETA

Faktická chyba ve zpravodajství? Pomozte nám ji opravit.

Přezkoumat
Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

6:16 Ministr Kupka: Plavební sezóna na Baťově kanále se blíží - začne už 1. května

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k Baťově kanálu.