Petráš (BOS): Menšiny, které prohrály volby, nerespektují vůli většiny národa

17.11.2018 10:09

Výzva plitikům a politickým stranám k ukončení destrukce naší společnosti

Petráš (BOS): Menšiny, které prohrály volby, nerespektují vůli většiny národa
Foto: hnutibos.cz
Popisek: Hnutí Bezpečnost, odpovědnost, solidarita - logo

Prohlášení politického hnutí BEZPEČNOST, ODPOVĚDNOST, SOLIDARITA (BOS)

Události posledních dnů nás opět přesvědčují o tom, že se radikálně mění atmosféra v naší společnosti. Naše občanská společnost se stává agresivnější. Dlouhodobá destruktivní politika některých parlamentních politických stran a řady našich politiků rozvracejí hodnoty, na kterých náš stát v roce 1918 vznikl. Pod vlivem těchto politických subjektů a jejich demagogií naše společnost hrubne, přestávají být respektovány zásady právního státu a demokracie.

Menšiny, které prohrály volby, nerespektují vůli většiny národa. Používají hesla plná slov o demokracii, lidských právech a zásadách právního státu a přitom si tyto zásady přizpůsobují svým soukromým účelům a potřebám (o odpovědnosti zpravidla mlčí). K tomu využívají v masové míře různá média včetně veřejnoprávních a služeb takzvaných investigativních novinářů. Tato skupina lidí nemá žádné morální zábrany. Zneužívá svého postavení a stavu v naší společnosti, kde pojmy, jako jsou odpovědnost a morálka se stávají neznámými. Pod hesly „Chceme právní stát“ odsuzují člověka, aniž by k tomu měli jakékoliv oprávnění, nebo důkazy. Socha se zavázanýma očima, která má znázorňovat spravedlnost, se pomalu, ale jistě stává symbolem toho, že není vidět na literu zákona a opět se zhasíná před spravedlností. Demokracie se pomalu, ale jistě mění v anarchodemokracii.

Vyzýváme naše politiky parlamentních politických stran, aby ustali ve své praxi, kdy upřednostňují své soukromé a partajní zájmy nad zájmy společnosti. Vyzýváme je, aby přestali oslabovat náš stát, zejména v době, kdy situace v Evropě a ve světě je plná napětí a nepředvídatelného vývoje. Vyzýváme vás k tomu, abyste začali naši společnost spojovat a ne stavět proti sobě.

Ladislav Petráš
Ústřední rada politického hnutí BOS

Praha 16. listopadu 2018

(převzato z Profilu)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

21:03 Richter (ANO): Neschválení tohoto bodu může vyvolávat pocit, že policie něco tají

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 ke zřízení poslanecké komise k vyšetření stř…