Petříček (ČSSD): Projekt Port 7 nesmí být jen kancelářské centrum

01.06.2017 9:40

Proti záměru vybudovat na nábřeží za Nádražím Holešovice další administrativní komplex se dnes postavila ČSSD na Praze 7.

Petříček (ČSSD): Projekt Port 7 nesmí být jen kancelářské centrum
Foto: CSSD.cz
Popisek: Logo ČSSD

„Požadujeme, aby připravovaný projekt Port 7 respektoval charakter Holešovic a rozhodně neobsahoval 90% kanceláří, ale také byty. Těch se nejenom na Praze 7 nedostává a jejich cena raketově roste, propojení projektu s občanskou vybaveností a byty je proto nutné,“ řekl člen ČSSD Praha 7 a náměstek ministryně práce a sociálních věcí Tomáš Petříček.

Podle předsedy ČSSD na Praze 7 Daniela Štěpána je především nezbytné, aby celý unikátní prostor na břehu Vltavy sloužil zejména jako obytný a administrativně společenský areál. „Nechceme, aby se úderem 18 hodiny celá oblast vylidnila, ale naopak aby pulzovala i během večera. Pro občany Holešovic to bude rozhodně přínosné využití zmíněného území,“ doplnil Daniel Štěpán.

Zástupci ČSSD se tak chtějí v příštích dnech obrátit na developera a na zástupce městské části Praha 7, s nimiž chtějí o možných změnách v projektu jednat.

Projekt Port 7 má vyrůst na místě bývalé továrny na betonové dílce za Nádražím Holešovice jako nová pobřežní část Prahy 7. Novým majitelem projektu je developer Skanska Property. Projekt z dílny architektonického studia DAM architekti by měl mít například plovoucí zasedačku, přístav pro motorové čluny a menší lodě, restaurace, obchody, školku, cyklostezku, hotel nebo nábřeží a mola speciálně upravená pro pořádání kulturních a společenských akcí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

13:09 Ministr Stanjura: Je dobré ponechat si prostor pro případné krize

Vláda schválila Rozpočtovou strategii sektoru veřejných institucí na roky 2025 až 2027 a k ní přilož…