Petrtýl (ANO): Středočeský kraj chce postavit dva nové úseky Labské cyklostezky

23.12.2018 9:20

Středočeští radní schválili projektové záměry na vybudování dvou nových úseků Labské cyklostezky. První úsek by měl zajistit spojení obce Kly s Mělníkem a druhý spojení Neratovic s obcemi Tišice a Tuhaň.

Petrtýl (ANO): Středočeský kraj chce postavit dva nové úseky Labské cyklostezky
Foto: anobudelip.cz
Popisek: František Petrtýl (ANO)

 „Oba projektové záměry by měly být hrazeny s pomocí evropských prostředků, a proto budou předloženy do výzvy č. 20 Integrované strategie pro ITI Pražské metropolitní oblasti zaměřené na budování infrastruktury pro cyklistickou dopravu s vazbou na 50. výzvu IROP,“ informoval radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011).

Délka nových cyklostezek v cyklistickém koridoru podél řeky Labe by měla v případě úseku ČOV – cukrovar, který spojí Kly s Mělníkem činit 0,956 kilometru a v případě úseku Kozly – Tuhaň, který spojí Neratovice s Tišicemi a Tuhaní, půjde o 5,15 kilometru. Tomu odpovídají i předpokládané celkové náklady, které dosahují v prvním případě 12,8 milionu korun s DPH a ve druhém činí 48,97 milionu korun s DPH.

„V obou případech by 85 % uznatelných nákladů mělo být hrazeno z peněz EU, konkrétně z Evropského fondu regionálního rozvoje, 5 % ze státního rozpočtu a Středočeský kraj by, pokud bude ve výzvě úspěšný a dotaci na své záměry získá, hradit 10 % z celkové částky uznatelných nákladů,“ upřesnil radní pro oblast dopravy František Petrtýl (ANO 2011).

Se stavbou úseku cyklostezky mezi Kly a Mělníkem by chtěl kraj začít v březnu roku 2020 a dokončit jej v červenci. V případě úseku Kozly – Tuhaň by měla být zahájena realizace projektu v září příštího roku a ukončena v červenci roku 2020.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

17:17 David (SPD): Macron prý chce nahradit von der Leyenovou

Informace na svém veřejném facebookovém profilu o údajných ambicích francouzského prezidenta Macrona…