Pilař (TOP 09): Prosadíme participativní rozpočet

30.09.2018 21:29

Koalice pro Pardubice hodlá prosadit participativní rozpočet, což znamená, že město určí finanční částku, o jejímž investování mohou rozhodnout občané na základě návrhů, které sami podají.

Pilař (TOP 09): Prosadíme participativní rozpočet
Foto: TOP 09
Popisek: TOP 09

Dialog s občany je pro nás důležitý. Chceme, aby se občané podíleli na určování priorit ve městě a ve svém městském obvodu. Díky participativnímu rozpočtu bude moci každý podpořit projekty v okolí svého bydliště. Naší hlavní motivací pro podporu participativního rozpočtu je sběr podnětů od občanů. I dnes můžete jít za svým zastupitelem a navrhnout mu své podněty, ale přes veškerou jeho snahu není jisté, jak se mu podaří v dané věci pokročit. Díky participativnímu rozpočtu bude jasně vidět, jaké kroky se s daným návrhem podniknou, jak se k návrhu staví vaši spoluobčané a jakou získá podporu. Je to jedna z cest, kterou připravujeme pro lepší otevřenost a vstřícnost našeho města a jeho obvodů.

Michal Pilař, kandidát na starostu MO Pardubice 1

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

14:07 Šlachta (Přísaha): Migranti musí čekat na vyřešení žádosti mimo Evropskou unii

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k řešení ilegální migrace