Pilc (Svobodní): V Česku dochází kámen?

04.04.2024 11:04 | Komentář

Starý vtip říkal, že když na Sahaře zavedete socialismus, tak následně zjistíte, že vám dochází písek. Česko je silné v byrokracii, takže začíná docházet kámen.

Pilc (Svobodní): V Česku dochází kámen?
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní

(Novinky, ČTK: V Česku začíná být nedostatek kamene.. „Povolování nových kamenolomů je příliš složité a nové nevznikají.“)

Doba kamenná neskončila proto, že by došly kameny. Tak ale můžeme doufat, že byrokracie a neosocialismus si na kameni vylámou zuby. Už jsme dávno v té druhé fázi budování socialismu, kdy potíže růstu byly vystřídány růstem potíží. Jedna krize v posledních letech střídá druhou. Vždycky každou z těch krizí nějak hezky nazvou, ale nikdy nepřiznají, že je to krize toho jejich systému.

Závěr článku na Novinkách naznačuje, že řešení by bylo, kdyby sebou byrokracie mrskla a svižněji vám vyvlastnila váš pozemek (ukradla za náhradu v inflační státní měně), aby mohl vzniknout kamenolom. Tak tudy ne, cesta ke svobodě a prosperitě nevede přes ještě více socialismu!

vyšlo na blogu Idnes.cz

Článek byl převzat z Profilu Jindřich Pilc

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

18:09 Hašek (PRO): Šmarda. Smutnej borec na konec

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k předsedovi SOCDEM Šmardovi.