Pilc (Svobodní): Vězeň napadl dozorce, ostatní vězni se bavili

21.05.2019 6:34

Stalo se na základní škole. Šesťačka vrazila učiteli facku, spolužáci útok podporovali a bavili se.

Pilc (Svobodní): Vězeň napadl dozorce, ostatní vězni se bavili
Foto: Svobodní
Popisek: Svobodní, logo.

Školní docházka je povinná. Jaké výsledky lze čekat od systému, který je založen na násilí a donucení? Dělo by se toto v dobrovolné škole? Oboustranně dobrovolné? Žák (případně jeho rodič) by k přítomnosti ve škole nebyl donucen a škola by neměla povinnost držet žáka ve škole jako ve vězení.

Jak by podle vás, kteří se obáváte negramotnosti, asi ti prý negramotní ovládali a používali svůj oblíbený chytrý telefon, tablet a počítač? Učení je naprosto přirozená součást lidského života. Nebojte se, že by se bez donucení lidé nenaučili číst, psát a počítat. A myslet!

Výsledek státního školství založeného na násilí a donucení je ten, že produkuje lidi, kteří volají po dalším násilí a donucení. Hrozí se dobrovolnosti, hrozí se svobody. Byla by prý negramotnost. Ta svoboda by byla prostě peklo! O tom jsou mnozí pevně přesvědčeni.

Státní školství se snaží lidem vštěpit poslušnost. Poslušné občany potřebuje každý totalitní režim. Totalita je politický systém, jehož vládnoucí struktury neuznávají žádné meze své pravomoci a snaží se regulovat všechny aspekty veřejného i soukromého života. Existuje nějaká oblast života, kterou politici neregulují?

Copak nám říká Listina základních práv a svobod? Článek 33: „Každý má právo na vzdělání. Školní docházka je povinná..“ Zvláštní právo na vzdělání, že?

Šesťačka vrazila učiteli facku, spolužáci útok podporovali a bavili se

vyšlo na blogu Idnes.cz

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

19:02 Dufek (KDU-ČSL): Musíme u migračního paktu vymyslet taktiku, ne na sebe pokřikovat

Projev na 98. schůzi Poslanecké sněmovny 19. dubna 2024 k migračnímu paktu.