Pilný (ANO): Když pošlu fotku Marylin Monroe, asi budu mít u silniční kontroly problémy

02.03.2017 13:36

Projev na 55. schůzi sněmovny 2. března 2017 k Návrhu poslanců Věry Kovářové, Jana Farského a dalších na vydání zákona, kterým se mění zákon o silničním provozu:

Pilný (ANO): Když pošlu fotku Marylin Monroe, asi budu mít u silniční kontroly problémy
Foto: Hans Štembera
Popisek: Ivan Pilný, lídr ANO za Královéhradecký kraj

Já nemám žádné problémy s tímto poslaneckým návrhem. Jde určitě správným směrem, ale jenom bych si tady dovolil vyslovit svoji představu e-Governmentu.

Jestliže už máme legislativu takovou, že dostanete v 18 letech řidičák a pokud nejste profesionál, tak teprve někdy v 60 nebo kdy stát vůbec prověřuje, jestli můžete řídit, tak podle mě neexistuje žádný důvod k tomu, abychom si prodlužovali řidičáky tak, že chodíme na úřad a ještě pod penalizací. Když se podíváme, jak fungují bankovní karty - jednou přijdete, bankovní kartu vám vystaví, pak v případě, že vám ta karta propadne, tak dostanete zprávu, pokud s tím souhlasíte, karta vám přijde domů. Vy ji zaktivujete telefonem nebo internetem, a tím je to vyřízeno. Nikam nemusíte chodit.

Můžete vyslovit námitku, že na té kartě není fotka, ale já jsem se pokoušel vymyslet, proč bychom měli na úřad donášet své fotky. Za prvé, je digitální by definition, protože všude vás vyfotí digitálním foťákem, takže není důvod k tomu, aby ji stát znovu digitalizoval. Za druhé, když ji tedy pošlete elektronicky, tak jsem přemýšlel, jak se tento systém dá zneužít. Například mám švagra, kterému sebrali řidičák a já tam pošlu jeho fotku. Fajn, jeho problém jsem vyřešil, ale já nemám řidičák. Když pošlu fotku Marylin Monroe místo své fotky, tak asi u silniční kontroly budu mít problémy. Takže neexistuje žádný důvod, proč bychom si měli - a ještě pod penalizací - prodlužovat řidičské průkazy.

Když tohle prosadíme, zmizí fotbalové hřiště, která momentálně je teď třeba v Praze, kde je jedna přepážka za druhou, ke které se musíme dvakrát dostavit. Tento návrh říká, že se můžeme dostavit kam chceme. To je úplně v pořádku. Já ho určitě podpořím, protože to je krok správným směrem, ale není to řešení e-Governmentu. To je v tom, abychom nedělali zbytečné úkony, které po nás stát vyžaduje úplně zbytečně, a ještě to stojí peníze.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

14:07 Kordová Marvanová: Milostivé léto bude i pro zdravotní pojištění

Informace na svém veřejném facebookovém profilu k snadnějšímu zaplacení dluhů u VZP a odpuštění pená…