Piráti: Karel Březina musí skončit

03.08.2015 13:09

Usnesení zastupitelského klubu Pirátů ke kauze Karla Březiny s nabídkou úplatku pro soudce Havlína.

Piráti: Karel Březina musí skončit
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Usnesení Klubu Pirátů v Zastupitelstvu hl. m. Prahy ze dne 3. 8. 2015 ke kauze Karla Březiny

Vyzýváme zastupitele Karla Březinu (ČSSD) k okamžité rezignaci na funkci zastupitele hl. m. Prahy. Činíme tak kvůli tomu, že soudce Havlín v policejním odposlechu přiznal, že mu Karel Březina nabídl úplatek. Nejde o nahodilé pochybení, Karel Březina byl již v říjnu minulého roku pravomocně odsouzen za podvod v Dopravním podniku hl. m. Prahy.

Dále vyzýváme Karla Březinu, aby rezignoval na funkci předsedy komise pro sportovní granty a všechny další veřejné funkce. Neučiní-li tak, žádáme Radu hl. m. Prahy, aby ho s okamžitou platností odvolala z jí volených funkcí a navrhla jeho odvolání z funkcí volených Zastupitelstvem hl. m. Prahy (ZHMP).

Žádáme předsedu vlády Bohuslava Sobotku, aby se veřejně distancoval od podezřelých aktivit svého asistenta Karla Březiny, který ve funkci asistenta předsedy ČSSD působí od 1. 4. 2014, jak vyplývá z majetkového přiznání Karla Březiny.

Žádáme předsedkyni kontrolního výboru ZHMP Jaroslavu Janderovou (ODS) o neprodlené svolání mimořádného zasedání kontrolního výboru ke kauze Karla Březiny.

Schváleno jednomyslně.

"Politická odpovědnost v této věci je zcela jasná a Karel Březina by měl okamžitě skončit. Důležité je, aby se trestní řízení nezametlo pod koberec. V souvislosti s nabízením úplatku si chceme vyžádat policejní protokoly pro kontrolní výbor a důkladně prošetřit související změny územního plánu," říká Jakub Michálek, předseda zastupitelského klubu Pirátů.

"Nechceme být v jednom zastupitelstvu s odsouzeným podvodníkem, o kterém se navíc v policejním odposlechu říká, že nabízí uplatky. Jestli pražská koalice myslí boj s korupcí vážně, nemůže v ní setrvávat Karel Březina," říká zastupitel Pirátů, Adam Zábranský. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

komunikace

Jak víte, že když vy teď o důchodové reformě nechcete s vládou komunikovat, že oni pak budou komunikovat s vámi? Není tohle hlavní problém, že se na zásadních věcech nedokážete dohodnout? A ještě jedna věc, s kým budete chtít vládu tvořit, když to odmítáte se SPD a evidentně se stranami SPOLU se na ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

11:04 Senátorka Zwyrtek Hamplová: Naše země ve hře velmocí plní pokyny a přání jiných

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zatčenému ukrajinskému ministru zemědělství, který …