Piráti: Nevzdávejme se možnosti rozhodovat

22.05.2018 9:47

Česká pirátská strana - Plzeň je proti skandálním podmínkám fúze (splynutí) akciové společnosti Plzeňská Teplárenská s koncernem EPH Daniela Křetínského. Tuto transakci považujeme za mimořádně nevýhodnou pro všechny Plzeňany. Proto vyzýváme zastupitele města, aby na schůzi ve čtvrtek 24. května současnou podobu fúze zamítli.

Piráti: Nevzdávejme se možnosti rozhodovat
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Piráti připomínají, že ačkoliv městu bude po fúzi patřit majoritní podíl 65 procent, k rozhodování o zásadních otázkách budou nezbytné tři čtvrtiny hlasů valné hromady. Změnou poměrů při plánované fúzi by Plzeňskou Teplárenskou fakticky ovládl menšinový vlastník, kterému je rovněž i neobhajitelně přisouzena většina v představenstvu společnosti.

Součástí obchodu je i Spalovna komunálního odpadu v Chotíkově. Křetínského holding by tak v budoucnu získal i dominanci na trhu s odpady v západočeském regionu. Město přitom spalovnu vybudovalo. Proč by nad ní mělo ztrácet kontrolu?

"Spalovna je pro město strategická a než vznikla, vedla se o ní spousta debat. Po vší té práci teď prostě jen natrvalo předáme klíčky manažerům miliardáře Křetínského a zřekneme se možnosti je odvolat, i když nebudou hájit zájmy Plzně. To si přece nenecháme líbit," vyzývá Pavel Bosák, lídr plzeňských Pirátů pro komunální volby 2018.

Piráti vždy budou hájit zájmy obyvatel a nepodpoří návrhy, ve kterých strategické městské společnosti přejdou do soukromých rukou, navíc za takto nevýhodných podmínek.

reklama

autor: PV

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

15:06 Okamura (SPD): Ministerstvo vnitra se nám musí veřejně za svá nařčení omluvit

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k zahrnutí SPD do zprávy o extrémismu a soudnímu rozh…