Piráti: Nový statut fondu sociálního bydlení umožňuje utratit 3 miliardy korun bez kontroly zastupitelstva

27.01.2017 9:45

Rada Prahy včera nechala schválit zastupitelstvem zdánlivě nenápadnou změnu statutu fondu sociálního bydlení. Změna je ve skutečnosti zásadní.

Piráti: Nový statut fondu sociálního bydlení umožňuje utratit 3 miliardy korun bez kontroly zastupitelstva
Foto: Hans Štembera
Popisek: Mikuláš Ferjenčík

Schválený tisk sebral kontrolu nad výstavbou sociálního bydlení v Praze zastupitelstvu, které mělo původně schválit pravidla výstavby a přidělování sociálního bydlení.

Nově upravený statut tento kontrolní mechanismus vypustil a přidělování bytů se nově bude řídit pravidly, která umožňují přidělování bytů i prominentům na doporučení městských částí. V neposlední řadě nový statut fondu umožňuje i výstavbu bytů s komerčním nájemným.

Mikuláš Ferjenčík, zastupitel za Piráty ke změně statutu říká: "I vzhledem k minulosti s obavami sledujeme, jak se pravomoci, které si vyhradilo zastupitelstvo postupně přesouvají do Rady Prahy, která jedná uzavřeně, nehlasuje jmenovitě a když na to přijde chodí se radit do kuchyňky. Nový statut fondu umožňuje utratit několik miliard, které se ve fondu postupem času nahromadí, za zavřenými dveřmi. Všimněme si že se změnil i název fondu, nově nejde o fond sociálního bydlení, nýbrž o fond dostupného bydlení. Otázkou je, komu že bude bydlení za městské peníze dostupné. Bojíme se, že potřební to nebudou."

Mikuláš Ferjenčík

  • Piráti
  • Právě jsem se vrátil z Parlamentu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

7:02 Rajchl (PRO): Takže pane Turku, tady jsou fakta

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu ke slovům Filipa Turka (Motoristé sobě).