Piráti: Polsko bagatelizuje české požadavky vzhledem k nebezpečnému rozšiřování těžby v Turówě

10.12.2020 19:50

Polská reakce na požadavky, které by mohly vést k mimosoudnímu řešení problémů způsobených těžbou v polském hnědouhelném dole Turów, je naprosto nedostatečná a nelze ji akceptovat. Shodli se na tom během středečního jednání zástupci ministerstev životního prostředí a zahraničních věcí ČR a Libereckého kraje.

Piráti: Polsko bagatelizuje české požadavky vzhledem k nebezpečnému rozšiřování těžby v Turówě
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

„Polská strana v odpovědi na naše požadavky nadále bagatelizuje dopad dolu Turów na české území a obyvatele. Budeme pokračovat v jednáních s ministerstvem zahraničních věcí ve věci naplnění námi navržených opatření, která mají zabránit ztrátě vody z českého území,“ komentuje výsledky jednání pirátský radní pro životní prostředí Václav Židek.

Česká strana o svém postoji bude informovat jak své polské protějšky, tak i Evropskou komisi, která ji o to přímo požádala. Česká republika očekává do konce roku vyjádření Evropské komise k podanému podnětu dle čl. 259 Smlouvy o fungování EU. Na základě vyjádření Komise i dosavadního průběhu jednání následně vláda rozhodne o dalším postupu v celé záležitosti.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

23:08 DSZ - ZA PRÁVA ZVÍŘAT: První desítka kandidátů do nadcházejících eurovoleb

Demokratická strana zelených - ZA PRÁVA ZVÍŘAT představila první desítku svých kandidátů do eurovole…