Piráti: Pro získání důvěry občanů je potřeba se co nejvíce otevřít veřejnosti

07.01.2014 20:17

Přehled účtů Pirátské strany.

Piráti: Pro získání důvěry občanů je potřeba se co nejvíce otevřít veřejnosti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká pirátská strana - ilustrační foto

Piráti vždy byli příkladem transparence a vedli přehledné a průhledné účetnictví. Jsme přesvědčeni o tom, že pro získání důvěry občanů je potřeba politickou stranu co nejvíce otevřít veřejnosti. Pirátská strana čerpá svůj politický kredit z velké části právě z transparentnosti naší činnosti, která se netýká pouze našeho přístupu ke zveřejňování výdajů, nýbrž i dalších vnitrostranických procesů, které probíhají na Internetu a existuje o nich veřejně dostupný záznam.

Narozdíl od mnoha stran, které své příjmy tají, protože chtějí zamést stopy ke kmotrům a jiným nesolidním sponzorům, snaží se Piráti naopak o co nejpřehlednější účetnictví, ve kterém se volič může snadno zorientovat a ověřit si, že Pirátská strana hospodaří se svými financemi zodpovědně. Veškerou dokumentaci související s příjmy a výdaji naleznete přehledně zpracovanou na stránce finančního odboru, kde kromě seznamu žádostí o proplacení (které se vážou ke každému stranickému výdaji) naleznete i rozpočty za předchozí roky a přehled všech pirátských účtů. Více na:
http://www.pirati.cz/fo/start

V předčasných volbách Piráti investovali do předvolební kampaně zhruba čtyři sta tisíc korun, ze státního příspěvku získali přes třináct milionů. Republikový výbor Pirátů schválil převedení státního příspěvku na zvláštní spořící konto, ze kterého se budou finanční prostředky odčerpávat podle schváleného rozpočtu. I tento účet je pochopitelně transparentní a pohyby na něm můžete kdykoliv sledovat zde:
https://www.fio.cz/scgi-bin/hermes/dz-transparent.cgi?ID_ucet=2600053340

"Piráti sami na sobě vždy uplatňovali stejné zásady, které mají v plánu prosazovat i ve státní správě. To pochopitelně souvisí především s transparencí a dohledatelností údajů. V pirátském účetnictví můžete online kdykoliv dohledat každou korunu, kterou kdy strana utratila nebo obdržela," popisuje hospodaření Pirátů Adam Skořepa, vedoucí mediálního odboru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Česká pirátská strana

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

21:03 Vondráček (Svobodní): Právě EU pod vedením Německa je příčinou současné energetické krize

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k důležitosti zachování práva veta v tvorbě energetic…