Piráti: Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi

20.11.2018 17:29

Předseda Pirátů Ivan Bartoš inicioval dnešní dopolední setkání s předsedy opozičních stran ODS, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN v prostorách poslaneckého klubu Pirátů. Předsedové zmíněných stran se dohodli na společném prohlášení, které na tiskové konferenci citoval právě šéf Pirátů Ivan Bartoš.

Piráti: Prohlášení předsedů opozičních stran k aktuální vládní krizi
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Společné prohlášení předsedů stran ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN:

1) Předsedové ODS, Pirátů, KDU-ČSL, TOP 09 a STAN vyzývají předsedu vlády České republiky Andreje Babiše, aby věrohodně vysvětlil okolnosti cesty svého syna na Ruskou federací okupované území Ukrajiny. Předsedové stran nepovažují s ohledem na možná bezpečnostní rizika dosavadní vysvětlení za dostatečná.

2) Apelují dále na prezidenta republiky Miloše Zemana, aby v případě, že bude vyslovena vláda Andreje Babiše nedůvěra, neprodleně jednal a postupoval v souladu s ústavním pořádkem České republiky a jmenoval předsedou vlády jinou osobu než Andreje Babiše, který ve vzniklé situace nebude disponovat důvěrou Poslanecké sněmovny.

3) Vyzývají ČSSD a především jejího předsedu Jana Hamáčka, aby přehodnotil podporu vládě, v jejímž čele stojí trestně stíhaný premiér, stojící ve střetu zájmů, který je v podezření z maření vyšetřování, a jenž uvedl současnou vládu do problémů prostřednictvím své osobní kauzy, do které navíc zavlekl dosud nevysvětleným způsobem člena své rodiny.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

11:04 Mračková Vildumetzová (ANO): Ministr Rakušan a jeho lži o migračním paktu

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k migračnímu paktu.