Piráti: Všechna pravidla musí být odůvodněná a srozumitelná

08.12.2021 15:50 | Ze sítí

Komentář na facebookovém profilu ke koronavirové pandemii

Piráti: Všechna pravidla musí být odůvodněná a srozumitelná
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Pirátská vlajka

Co by udělali Piráti? Ve věci koronavirové pandemie bychom neprodleně udělali těchto 5 kroků ke společnému zvládnutí pandemie:

Zvýšili bychom kapacitu očkovacích míst a distribuovali 3. dávku všem zranitelným osobám a zdravotníkům. Navrhujeme možnost proočkování třetí dávkou již po pěti měsících, zajištění dodatečných kapacit očkovacích míst například díky očkování v lékárnách a podporu očkovacích mobilních týmů.

Testovali bychom testy v zaměstnání a školách dvakrát týdně, a to včetně očkovaných osob s poslední dávkou starší 6 měsíců.

Upravili bychom pravidla pro vstup do izolace. Chceme, aby se nová vláda inspirovala Vídní, kde mají zkušenost z posledního roku právě s masivním testováním.

Všechna pravidla musí být odůvodněná a informace srozumitelně předány veřejnosti. Není například možné ze dne na den uzavřít vánoční trhy bez nastavení kompenzací, kdy zároveň běžné trhy fungují či jsou zaplněná nákupní centra.

Iniciovali jsme proto vznik meziresortní skupiny, která bude doplňovat návrhy epidemiologů o pohled sociální, ekonomický a psychologický. Uvědomujeme si, že tato epidemie je celospolečenský problém a nechceme, aby vedla k rozdělení společnosti na další roky dopředu.

Zpřístupnili bychom poradenství těm, kteří nemocí covid onemocněli a řeší, jak postupovat s ohledem na své zdraví. Mezi konkrétní kroky a doporučení patří zejména podpora péče doma, včasné podání monoklonárních protilátek správně indikovaným pacientům, zahájení diskuze se spřátelenými státy o zapůjčení léčiv či vytvoření manuálu pro péči doma, která předejde rozvinutí těžších stavů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: PV

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

16:05 Kolář (TOP 09): U nás žijící bojeschopné Ukrajince musíme „motivovat“ k návratu do vlasti

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k politice návratů u nás žijících Ukrajinců v branném…