Piráti budou na Vysočině hledat nové členy

29.09.2015 11:59

V sobotu 3.10. se v Jihlavě sejde druhý nejvyšší orgán České Pirátské strany. Bude zde zasedání Republikového výboru. Na programu bude strategie ke krajským volbám, dále se bude rokovat o možném zrušení zákazu hotovosti pro veškeré platební operace Pirátské strany. Naplánovaná je i diskuse k programovému bodu Zemědělství, což je pro Vysočinu důležité téma.

Piráti budou na Vysočině hledat nové členy
Foto: Česká pirátská strana
Popisek: Česká pirátská strana, logo

Republikový výbor (RV) je cca dvacetičlenný orgán, jehož hlavním úkolem je tvořit politický program strany. Schází se čtyřikrát ročně. V Jihlavě to bude poprvé, a to konkrétně v Pivovarské restauraci od 10 hodin. Jako všechna zasedání RV, i toto bude otevřené veřejnosti i případným novinářům. Z probíhajícího jednání bude přenášen a zaznamenáván zvukový stream.

Členové krajského sdružení Vysočina budou na zasedání k dispozici i zájemcům o spolupráci či vstup do strany. "Vítán je u nás každý, kdo v politice vidí možnost zlepšit něco pro lidi ve svém okolí. Budu ráda, když přijdou lidi, aby poznali, co my, Piráti, děláme, a o co nám jde," zve případné zájemce Michaela Vodová, čerstvě znovuzvolená předsedkyně KS Vysočina. Souběžně se zasedáním RV totiž proběhne i neformální členská schůze kraje Vysočina.

Piráti si dali v krajských volbách za cíl uspět aspoň v sedmi krajských zastupitelstvech. Základním cílem je vytvořit kraje, které nejsou pračkou na dotace a neslouží k skrytému financování politických stran, naopak jsou otevřené občanům a dobře se starají o dopravu, nemocnice, školství a jiné krajské záležitosti. V některých krajích jednají o koalicích s programově blízkými subjekty, v jiných jsou rozhodnuti jít do voleb samostatně.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: PV

Mgr. Ondřej Kolář byl položen dotaz

návrat Ukrajinců

Je podle vás fér někoho nutit jít válčit, když nechce, a lze takové lidi vůbec nějak motivovat? Jestli někdo před válkou utekl, myslíte, že je něco, co ho přiměje jít válčit? Vždyť není nic cennějšího, než život. A jelikož se válka pro Ukrajinu nevyvíjí vůbec dobře, není třeba řešit, co bude Ukrajin...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

7:02 Fiala (SPD): Lidé celého světa musí tlačit na politiky, aby to vraždění zastavili

Komentář na svém veřejném facebookovém profilu k míru.